På innsiden av Norges dyreste hytter

På tross av skyhøy luksusfaktor, står praktobjektene usolgt.

TUNGSOLGT LUKSUS: For hytteselgere i den øvre prisklassen, gjelder det å smøre seg med tålmodighet. Eksempelvis har denne hytta vært forsøkt solgt fra tid til annen siden 2008. Foto: Oh Shots
TUNGSOLGT LUKSUS: For hytteselgere i den øvre prisklassen, gjelder det å smøre seg med tålmodighet. Eksempelvis har denne hytta vært forsøkt solgt fra tid til annen siden 2008. Foto: Oh Shots Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svømmebasseng, boblebad, vinkjeller, spaavdeling, spektakulære utsikter, og egen strandlinje. Det norske hyttemarkedet står klar til å tilfredsstille ethvert behov - så lenge lommeboka er tykk nok.

Denne uka la Eiendom Norge fram sin årlige fjellhytterapport. Den viser at det i fjor ble satt ny rekord i antall salg for fritidsboliger på fjellet. Samtidig øker den gjennomsnittlige salgstida fra 91 til 101 dager.

- Salgstida er normalt lenger i fritidsboligmarkedet enn i det ordinære boligmarkedet, og gjennomsnittlig salgstid har gått vesentlig ned fra toppen i 2015, men har steget de siste to sesongene, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

- Må ikke selge

Det kan bety dårlig nytt for blant andre Norges dyreste hytte for øyeblikket.

Til den nette sum av 39 millioner kroner, kan annonsen friste med «majestetisk landskap omringet av natur i verdensklasse». Med eksklusive løsninger, dobbeltgarasje, basseng, seks soverom og fem bad, kan man i prinsippet invitere til storstilt besøk.

Tolv år etter at hytta først ble lagt ut for salg, har ingen bitt på agnet. Dette til tross for at selger har dumpet prisen fra totalt 65 til 39 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer