- Pill råtten. Luktet kadaver

Norunn Bjørseth kjøpte råtten lutefisk fra Coop, og måtte se seg snytt for en lørdagsmiddag.

- Pill råtten. Luktet kadaver
Publisert

Norunn Bjørseth, bosatt i Krokstadelva i Nedre Eiker kommune, måtte droppe den planlagte lørdagsmiddagen. Da hun åpnet pakka med lutefisk fra Coop, fikk hun nemlig det hun beskriver som en «pill råtten» lukt midt i fjeset.

- Jeg er oppvokst ved kysten, og vet hvordan fisk skal lukte. Men med en gang jeg åpnet pakken, kjente jeg ei veldig stram lukt, sier Bjørseth til Dagbladet.

Hun skulle tilbringe lørdagen alene, og hadde derfor tenkt å unne seg noe litt ekstra. Men opplevelsen gjorde at hun rett og slett mistet matlysta.

STUSSET: Norunn Bjørseth stusset over datomerkingen på pakka. Foto: Privat
STUSSET: Norunn Bjørseth stusset over datomerkingen på pakka. Foto: Privat Vis mer

Saken ble først omtalt i Drammens Tidende.

Tenner duftlys

Tross den råtne lukta, satte saltet Bjørseth lutefisken og behandlet den før hun satte den i ovnen. Ertestuingen og baconet var klart, og akevitten sto på bordet.

- Da jeg tok den ut, luktet det rett og slett kadaver. I dag går jeg rundt og tenner duftlys for å bli kvitt lukta, sier Bjørseth.

Bilder av nevnte pakke viser at den er datostemplet til 28.12.2018.

Bjørseth sier hun straks tok kontakt med Coop Obs ved Krokstadelva, der pakken var kjøpt. De beklaget og gir henne tilbake penger.

- Denne må bort, så flere ikke får råtten lutefisk. Det ville jo vært krise i et stort selskap, sier Bjørseth.

Beklager

Silje Verlo Alisøy, kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge, sier det har skjedd en feil i produksjonen som gjør at pakken er stemplet i 2018. Produktet er nemlig nytt i år, sier hun.

KLAR FOR KOS: Akevitten sto klar på bordet da Norunn Bjørseth måtte se seg snytt for en lutefiskmiddag. Foto: Privat
KLAR FOR KOS: Akevitten sto klar på bordet da Norunn Bjørseth måtte se seg snytt for en lutefiskmiddag. Foto: Privat Vis mer

- Vi har funnet ut at det har skjedd en feil når produsenten har satt på datostemplinga. På samme pakke står det at produktet er testvinner i Dagbladet i år, sier Alisøy til Dagbladet.

Det gjelder et lite parti på rundt 20 kartonger, sier hun. Dette fjernes nå fra butikkene for å unngå misforståelser.

- Årsaken til at denne pakken hadde vond lukt, kan være at det er snakk om et vakuumslipp, og at det har kommet luft inn i pakka. Uansett hva som har skjedd, er det en kjedelig episode for kunden, og vi beklager at hun har hatt denne opplevelsen, sier Alisøy.

Slik Alisøy nevner, ble lutefisken testvinner i Dagbladet nylig, da kokkene kom med gloser som «bravo» og «fantastisk».

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer