Punger ut for eksklusiv Reitan-klubb

Kun personer 50 har tilgang - og du må være spesielt invitert.

LUKSUS: Dette spaområdet i kjelleren er blant fasilitetene medlemmene får tilgang til - så lenge de blar opp. Foto: Will Lee Wright
LUKSUS: Dette spaområdet i kjelleren er blant fasilitetene medlemmene får tilgang til - så lenge de blar opp. Foto: Will Lee Wright Vis mer
Publisert

I april 2019 kunne den norske milliardæren Odd Reitan (69) gjenåpne dørene på Britannia Hotel i Trondheim, etter en omfattende totalrenovering over tre år.

Reitangruppen kunne da vise fram intet mindre enn seks ulike restauranter og barer, 257 luksuriøse rom, samt en spa- og fitnessavdeling. Under den gullpolerte presentasjonen, ble imidlertid ett av hotellets fasilitetstilbud bevisst neglisjert.

For mens noen gjester mesker seg i champagne og kaviar i overetasjen, finner andre veien til hotellets eksklusive klubb i kjelleren.

SJEFEN: Eier av Britannia Hotel, Odd Reitan og Reitangruppen, gjenåpnet dørene i april 2019. Foto: Berit Roald / NTB
SJEFEN: Eier av Britannia Hotel, Odd Reitan og Reitangruppen, gjenåpnet dørene i april 2019. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- Må bli kontaktet

Konseptet har fått tilnærmet null redaksjonell omtale. Å nå ut til massene har heller aldri vært intensjonen.

- Vi har ikke markedsført produktet. Det har ikke vært nødvendig, sier hotelldirektør Mikael Forselius til Børsen.

For å bli innlemmet i det gode selskap, må du være spesielt invitert. Konseptet «Britannia Members Club» har et begrenset antall plasser med et tak på 50 medlemmer. Nå er det kun venteliste som gjelder.

- Det fungerer slik at du må melde din interesse for medlemskap. Så blir du kontaktet når det kommer en ledig plass.

- Hva er kriteriet for å bli medlem?

- Det er ingen kriterier.

Betaler kontingent

Forselius opplyser at medlemmer får en «unik tilgang» til hotellets fasiliteter. I tillegg arrangeres det lukkede eventer flere ganger i året. Arrangementene kan innebære vin- og menysmakinger (selvsagt med Michelin-standard), eventuelt kan klubben friste med seile- eller fisketurer.

Det er med forbehold om at du blar opp.

- Vi holder på å justere prisene, men da vi kom opp med ideen, skulle det koste ti ganger mer enn et ordinært gym.

Foto: Will Lee Wright
Foto: Will Lee Wright Vis mer

- Ser man på gjennomsnittet, blir medlemskontingenten på rundt 5000 i måneden?

- Dette dreier seg om eksklusivt velvære. Man får tilgang til personlig trener, gruppetrening, badstue, basseng, samt et personlig skap. Her finner medlemmene til enhver tid rene treningsklær i sin størrelse, samt håndklær.

- Poenget er at man skal slippe å ta med seg utstyr og tøy. Mens medlemmene bruker fasilitetene, tar vi hånd om dressen, slik at den blir ren til man skal på jobb igjen.

Foto: Dreyer Hensley
Foto: Dreyer Hensley Vis mer

- Dette er kanskje et konsept for fiffen og ikke hvermannsen?

- Dette er ikke forbeholdt de rike og berømte. Vi har medlemmer fra 27 til 70 år. Alt fra personer med helt vanlige jobber, til folk som driver egne selskaper. Spekteret er stort, framholder han.

- Grensen er nådd

Etter Børsens beregninger henter hotellet altså hjem om lag 3 millioner kroner i året på medlemskontingenten. Det utgjør riktignok en liten dråpe i havet totalt sett.

I 2019 omsatte Britannia for 165 millioner kroner, og leverte et negativt årsresultat på 60,6 millioner kroner.

«Femstjerners hotell i Trondheim er en risikosport», erklærte Britannia Hotel selv i en pressemelding, gjengitt av Adresseavisen, i forbindelse med resultatet.

- Det er ikke på Britannia Members Club at vi tjener penger. Vi tenkte det var en god idé, og så at hotellene i Stockholm og London hadde stor suksess med konseptet. Mange har applaudert initiativet, noe vi er fryktelig glade for, sier Forselius.

KØBENHAVN: - Men denne dagen symbolisere vendepunktet, dette kommer vi til å huske som starten på begynnelsen på slutten på det jævla viruset fra flaggermusen, sier Petter Stordalen om åpningen av det nye hotellet. Vis mer

- Hvorfor ikke øke kapasiteten?

- Vi startet med et tak på 30 medlemmer, men innså raskt at det fantes en større etterspørsel. Dermed økte vi til 50 personer. Nå har vi nådd grensen, og kommer ikke til å ta inn flere.

- Hvorfor det?

- Vi er redd for at det skal bli for trangt. Folk skal ikke behøve å stå i kø, forklarer hotelldirektøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer