Punger ut for luksusklær. Det er bare én hake: - Galskap

Nettbutikk tilbyr unike designerantrekk - som ikke eksisterer.

ILLUSJON: Netthandel gjør det mulig å finne unike skatter fra hele verden. Det finnes stadig flere som er villig til å punge ut store summer for kreasjoner - slik som denne. Det er bare ett problem. Foto: The Fabricant
ILLUSJON: Netthandel gjør det mulig å finne unike skatter fra hele verden. Det finnes stadig flere som er villig til å punge ut store summer for kreasjoner - slik som denne. Det er bare ett problem. Foto: The Fabricant Vis mer
Publisert

Forestill deg at du trenger et helt spesielt antrekk til en gitt anledning. Tanken på å løpe rundt i alle byens klesbutikker er både utmattende og tidkrevende. Faren for å ikke finne nøyaktig det du ønsker, er også til stede.

Som nordmenn flest tyr man gjerne da til netthandel. Med et enormt utvalg, og stort sett raske leveringstider, kan du ved et lite tastetrykk få klørne i drømmekjolen fra Paris, eller en sylskarp blazer fra Italia.

Og er du en av dem som er spesielt interessert i mote, er sjansen stor for at pengene sitter litt løsere i jakten på det unike antrekket.

Betalte nær 90 000 kroner

En av dem er San Francisco-baserte Richard Ma. Tidligere i år ønsket han å overraske kona, Mary Ren, med en helt spesiell kreasjon, skriver BBC. Den perfekte kjolen åpenbarte seg i en nettbutikk, og Ma plottet inn sin kredittkortinformasjon.

Ut av konto forsvant rett i overkant av 86 000 norske kroner.

Mange vil nok mene at dette er en stiv pris - særlig når kjolen ikke eksisterer, i alle fall ikke i fysisk form.

- Det er definitivt veldig dyrt, men jeg ser også på dette som en investering, forklarer Richard Ma til BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer