Punget ut 70 millioner for herregård

Johan H. Andresen betaler 70 millioner for kremeiendom med «eventyrlig beliggenhet», 18-hulls golfbane og plass til 40 hester.

«EVENTYRLIG»: Johan H. Andresen betaler 70 millioner for kremeiendom med «eventyrlig beliggenhet», 18-hulls golfbane og plass til 40 hester. Foto: Koppang landbruk
«EVENTYRLIG»: Johan H. Andresen betaler 70 millioner for kremeiendom med «eventyrlig beliggenhet», 18-hulls golfbane og plass til 40 hester. Foto: Koppang landbruk Vis mer
Publisert

- Jeg vil nesten si at dette er indrefiletenes indrefilet.

Slik beskriver landbruksmegler Ketil Koppang i Koppang Landbruk eksklusive Evje Herregård i Rygge i Østfold.

Denne uka ble gården, som har røtter så langt tilbake som til 1400-tallet, bekreftet solgt og overtatt av tobakksarving og Ferd-gründer Johan H. Andresen og hans familie. Prislappen var på svimlende 70 millioner kroner.

- Den har en eventyrlig beliggenhet inntil Oslofjorden, over 2600 måls tomt og en golfbane som leies ut til en golfklubb, forteller Koppang. Utleien til Evje Golfklubb vil de fortsette med, ifølge megleren.

Ifølge Moss Avis, som først omtalte kjøpet, omfatter den 2627 mål store eiendommen 352 mål dyrket mark, 63 mål innmarksbeite, 172 mål veier, gårdsplass og annet, 1435 mål skog og en 18-hulls golfbane.

- Mye følelser

Koppang forteller at de har vært i kontakt med selger i noen år, før det ble aktuelt å gjennomføre salget.

- Det er mye følelser i sving når det gjelder salg av landbrukseiendom som har vært i slekta i mange år, og selgeren måtte gå noen runder med seg selv, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer