Restaurantkongens nyeste: - Gammeldags triumf

Det er ingen hvemsomhelst som kan lage en slik restaurant.

KLASSISK: På den nye restauranten Mon Oncle serveres franske klassikere. De er godt, gammeldags og perfekt. Foto: Matredaksjonen
KLASSISK: På den nye restauranten Mon Oncle serveres franske klassikere. De er godt, gammeldags og perfekt. Foto: Matredaksjonen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke hvem-som-helst kunne skapt denne restauranten. Men så er det ikke hvem som helst som står bak den heller. Det er nemlig kongen av restaurant-Oslo, Esben Holmboe-Bang.

Han var den første, og hittil eneste, til å skaffe Norge en trestjerners restaurant - altså Maaemo. På tampen av pandemien har Holmboe-Bang vært travel. Med Furset-gruppen på laget har han allerede åpnet The Vandelay, The Conservatory og Kafeteria August.

Men det var ikke nok! Nå er Mon Oncle stablet på beina. Den stramme regien som kjennetegner Holmboe-Bang, merkes umiddelbart innenfor dørene. Proffe kelnere viser deg til bordet. Vann kommer straks i glassene mens du bestemmer deg for en drink, litt champagne - eller begge deler.

Lokalene er laget slik at de ikke henger sammen med omgivelsene i Universitetsgata. Drapert og halvveis gjennomsiktig skaper en uventet intim atmosfære. Ulempen er at du ikke ser ut på gata, men fordelen er at du løftes ut av den virkelige verden - for en stakket stund. Og det er nettopp det vi trenger i disse tider.

Mon Oncle har en enkel meny: Tre appetittvekkere, tre forretter, tre hovedretter og tre desserter. Altså en såkalt à la carte-meny hvor man plukker etter eget forgodtbefinnende. For en restaurant med ambisjoner er dette å gå motstrøms i våre dager - det er for lengst bestemt at fine dining-etablissementer har en satt meny: Take it or leave it.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer