Flyttetrend vekker oppsikt

Rike unge flykter

Pensjonist-staten vinner over storbyen.

IF YOU CAN MAKE IT HERE: New York har fortsatt en magisk tiltrekningskraft og topper lista over hvor unge rike amerikanere velger å bo. Men tallene er på vei ned, og flyttetrenden er egnet til å overraske. Foto: Shutterstock / NTB
IF YOU CAN MAKE IT HERE: New York har fortsatt en magisk tiltrekningskraft og topper lista over hvor unge rike amerikanere velger å bo. Men tallene er på vei ned, og flyttetrenden er egnet til å overraske. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Florida kalles av og til, og ikke uten grunn, for pensjonist-staten. Andelen innbyggere over 65 år er betydelig høyere enn for USA som helhet. Nærmere bestemt 23 prosent i Florida mot 17 prosent for hele USA.

Men nå avdekker rådgivningstjenesten Smart Asset en trend som vekker oppsikt.

Florida viser seg nemlig å være den mest populære staten å flytte til for unge, rike amerikanere, skriver CNBC.

Inntekt 2 mill

Konklusjonen bygger på tall fra 2021. Analysen tar for seg arbeidstakere i alderen 26 til 35 år med en årlig bruttoinntekt på minimum 200 000 dollar, eller drøyt 2 millioner kroner.

Florida hadde dette året hadde en netto tilvekst av 2175 velstående unge amerikanere.

California og New York hadde på sin side en netto fraflytting i denne gruppa med om lag 5000 hver. Begge disse statene har imidlertid fortsatt den høyeste andelen unge rike i USA, understreker Smart Asset.

Nye steg

Texas kommer også høyt på lista med en netto tilstrømming på 1900 unge rike.

Administrerende redaktør Jaclyn DeJohn i Smart Asset peker på Miami og Austin, og lanserer følgende forklaring på flyttetrendene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer