Røkke jr. vil ta grep på luksushytta

Milliardærarving Kristian Monsen Røkke kjøpte sørlandsperle usett for ett år siden. Nå har han storstilte planer.

KONTORFLØY OG BOBLEBAD: I 2020 punget Kristian Røkke ut nær 20 millioner kroner for denne fritidseiendommen på Sørlandet. Nå vil han oppgradere for utstrakt bruk av hytta. Flyfoto: Gulesider
KONTORFLØY OG BOBLEBAD: I 2020 punget Kristian Røkke ut nær 20 millioner kroner for denne fritidseiendommen på Sørlandet. Nå vil han oppgradere for utstrakt bruk av hytta. Flyfoto: Gulesider Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september i fjor ble det klart at Kjell Inge Røkkes sønn hadde sikret seg en fritidsperle på Landøy sørøst for Mandal.

Utropsprisen var 14,7 millioner kroner, men Kristian Monsen Røkke (38) skal - ifølge Finansavisen - ha punget ut nær 20 millioner - uten å noensinne ha satt sine bein på eiendommen.

Ifølge annonsen sikret Røkke jr. seg «en helt unik strandeiendom med gjennomgående høy kvalitet på utvendig og innvendig bygningsmasse». Ett år etter rekordkjøpet vil industriarvingen gjøre oppgraderinger.

Det var Kapital som først omtalte saken i sin ferske magasinutgave.

- Hot tub

Dokumenter som Børsen har fått innsyn i, viser at 38-åringen og hans kone har hyret inn en arkitekt for å bistå i saksgangen.

I et brev til Statsforvalteren i Agder ber arkitekten om å få etablere et massasjebad og mulige treningsfasiliteter på Røkke-tomta.

Kronen på verket skal likevel være å få bygget en egen kontorfløy.

«Gjeldende regulering for eiendommen foreslås i hovedsak endret for mulig tilpasning til kontorbruk i uthus og etablering av et massasjebad (hot tub). Ny eier av eiendommen har behov for å innrede kontorplass for type «hjemmekontor» og det foreslås å benytte eksisterende uthus til denne bruken», heter det i brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer