Rønne solgt for ellevill sum

Formidabel interesse: - Jeg er ikke forundret.

SOLGT: Selv om tomta ble presentert som et «ferieparadis vel 30 minutter fra Oslo», er det ikke til å komme unna at bebyggelsen har sett langt bedre dager. Foto: Tor Lie. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Eiendommen gikk ut på markedet torsdag forrige uke. Deretter dro folk ut i båt for å kikke, så jeg fikk telefoner gjennom hele helga - også fra utlandet, så det sier litt om interessen.

- Jeg er ikke forundret, fortsetter megler Frode Bergsløkken i Eie Eiendomsmegling til Børsen.

Han var oppdragsansvarlig da en fritidseiendom på Brønnøya i indre Oslofjord ble solgt for godt over prisantydning mandag.

Stått urørt

Selv om tomta ble presentert som et «ferieparadis vel 30 minutter fra Oslo», er det ikke til å komme unna at bebyggelsen har sett langt bedre dager.

- Her har det ikke skjedd noe på mange år, men det er et kjempefint område. Eiendommen ligger usjenert til og har sjøutsikt mot vest.

Hytta ble bygget i 1942, har et bruksareal på snevre ti kvadratmeter, er uten tilknytning til vann og kloakk, og hadde en prisantydning på 2,9 millioner kroner. Til tross for at objektet er falleferdig, skremte ikke summen potensielle kjøpere.

- Det tikket inn et bud allerede søndag kveld, sier Bergsløkken, som ikke ønsker å utdype hvor mange som eventuelt deltok i budrunden.

MODERNISERINGSBEHOV: I salgsoppgaven oppgis byggeåret på hytta å være 1942. Objektet ligger på et høydedrag - med sjøutsikt mot vest. Fotograf: Tor Lie / Torlie.no
MODERNISERINGSBEHOV: I salgsoppgaven oppgis byggeåret på hytta å være 1942. Objektet ligger på et høydedrag - med sjøutsikt mot vest. Fotograf: Tor Lie / Torlie.no Vis mer

- Må søke

Eiendommen ble til slutt solgt for 3 250 000 kroner, altså 350 000 over prisantydning. Dermed sikret kjøperen, som ikke ønsker å bli omtalt ved navn, seg en idyllisk tomt på tre mål.

- Det er god avstand mellom hyttene, og med tanke på størrelsen på tomta kan du nærmest legge opp til tur innenfor egen eiendom. I tillegg er det kun to-tre minutter ned til sjøen med flotte bademuligheter.

I salgsoppgaven kommer det fram at bebyggelsen anses som kondemnabel. Hvilke planer nåværende eier har for tomta, er foreløpig ukjent.

- Ved riving og nybygg må man sende en konkret søknad til kommunen. Det får man ikke en forhåndsavklaring på, forteller Bergsløkken.

Artikkelen fortsetter under:

Enorme summer

Interessen for hytter langs sjøen har ifølge ekspertene vært formidabel denne sesongen. Tradisjonelt har også etterspørselen etter fritidshus i Oslofjorden vært solid.

I mai ble det blant annet solgt to mikrohytter til svimlende summer på Nakholmen i indre del av Oslofjorden.

Den ene rommet 34 kvadratmeter, hadde prisantydning på 3,5 millioner kroner, og ble til slutt solgt for 4,2 millioner - 700 000 over prisantydning.

Det andre objektet, som rommer 33 kvadratmeter, ble lagt ut med en prisantydning på fem millioner kroner. Den ble på sin side solgt for 5 150 000, som utgjør en kvadratmeterpris på 156 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer