Mark Zuckerberg:

Ryktene svirrer: - Topphemmelig

Det er mange spørsmål rundt Facebook-sjef Mark Zuckerbergs boligprosjekt på Hawaii.

MYSTISK: Det er mange spørsmål og få svar rundt eiendommen til Zuckerberg. Foto: AP Photo/Mark Lennihan, File/NTB
MYSTISK: Det er mange spørsmål og få svar rundt eiendommen til Zuckerberg. Foto: AP Photo/Mark Lennihan, File/NTB Vis mer
Publisert

Mark Zuckerberg (39) er en av verdens rikeste personer og eier en rekke eiendommer ulike steder på kloden. Han kjøpte Ko’olau Ranch, som ligger på Hawaii, i 2014 og har siden utviklet eiendommen.

Den ligger an til å bli en av de dyreste eiendommene i verden, når Zuckerberg ferdigstiller det pågående prosjektet på eiendommen, skriver teknologimagasinet Wired.

- Fight club

Ifølge dokumenter bygges det nemlig blant annet en underjordisk bunker på over 460 kvadratmeter, som skal ha egen energi-, vann- og matforsyning. Wired har gransket det nye boligprosjektet og kaller det for en «topphemmelig Hawaii-base».

- Det er fight club. Vi snakker ikke om fight club, skal en tidligere ansatt på prosjektet ha svart tekenologimagasinet da de spurte om den «topphemmelige basen».

Det skal gå mange rykter om hva eiendommen skal brukes til blant befolkningen på øya. En person sier at han har hørt at Zuckerberg bygger en by under jorda, en annen har hørt at det er en postapokalyptisk bunker for overlevelse, skriver teknologimagasinet.

STRAND: Mark Zuckerberg skal eie alle områdene rundt denne offentlige stranden, og er en del av prosjektet. Dette bildet er fra 2017. Foto: Ron Kosen/photospectrumkauai.com via AP/NTB
STRAND: Mark Zuckerberg skal eie alle områdene rundt denne offentlige stranden, og er en del av prosjektet. Dette bildet er fra 2017. Foto: Ron Kosen/photospectrumkauai.com via AP/NTB Vis mer

Sitatet er et av de mest kjente sitatene fra filmklassikeren «Fight Club» fra 90-tallet, og referer til en hemmelig undergrunns-kampklubb som «ingen» skal vite hvor er.

De ansatte skal måtte skrive under konfidensialitetsavtaler som gjør det ulovlig å snakke om detaljer rundt prosjektet til utenforstående.

Flere ansatte hevder at de enten har sett eller hørt om kollegaer som har fått sparken etter å ha delt informasjon om prosjektet på sosiale medier, skriver Wired. En tidligere ansatt forteller at han mistet jobben etter å ha delt et bilde på Snapchat.

VIRALT MONSTER: Da Mark Zuckerberg var på Hawaii i 2020 begynte bilder av ham med unormalt store mengder solkrem å sirkulere på nettet. Nå forklarer han hvorfor. Foto: Maga /NTB Scanpix. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Trehus og tunneler

Det har oppstått mange spørsmål om prosjektet og ingen, inkludert pressen, får tilgang bak de 1,8 meter høye murene som er reist rundt eiendommen.

Plantegninger kan likevel avsløre at Zuckerberg har store planer for Ko’olau Ranch.

Det skal være planlagt å bygge mer enn 12 bygninger, med over 30 soverom og bad på eiendommen. To av byggene skal være store boliger som til sammen skal være større enn to fotballbaner, skriver teknologimagasinet, som har fått innsyn i plantegningene.

Flere trehus, svømmebassenger, tennisbaner og tunneler skal også være en del av eiendommen.

Hoffine Barr, talsperson for Mark Zuckerberg, sier at de skal bevare så mye av naturen på eiendommen som mulig.

- Det bygges på mindre enn ett prosent av eiendommen. Resten er dedikert til gårdsbruk, dyrehold, vern av natur, grøntområder og vern av dyr, sier Barr til Wired.

Eiendommen har en størrelse på 566 hektar og det er ikke kjent når eiendomsprosjektet er ferdig.