Satte ned foten for Thor Hushovd og kona

Statsforvalteren har sørget for at ekteparets oppgraderingsplaner i Grimstad har endt i vasken.

AVSLAG: I 2007 kjøpte den tidligere proffsyklisten Thor Hushovd og kona denne eiendommen i Grimstad. Ekteparet søkte om å få gjøre endringer på tomta, men har nå fått et endelig nei. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
AVSLAG: I 2007 kjøpte den tidligere proffsyklisten Thor Hushovd og kona denne eiendommen i Grimstad. Ekteparet søkte om å få gjøre endringer på tomta, men har nå fått et endelig nei. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

I slutten av 2007 kjøpte ekteparet Thor (43) og Susanne Hushovd (44) en prakteiendom like ved sjøkanten i Grimstad.

Prislappen var på 15 millioner kroner, som skal ha vært den dyreste boligomsetningen på Sørlandet samme år.

I januar skrev Agderposten at paret har hatt et ønske om å oppgradere uteområdet i form av en platting på mellom 25 og 30 kvadratmeter. Hushovd og kona ville etablere en sittegruppe i hagen, men for å oppnå dette, måtte man sprenge bort deler av et svaberg.

Det er ingen enkel prosess. Først satte kommunen ned foten tidligere i år.

Bygningsmyndighetene viste til at området ligger innenfor det strengt regulerte 100-metersbeltet, hvor det i utgangspunktet er byggeforbud. I tillegg var plattingen påtenkt i et område prosjektert som «friområde med kjøreatkomst».

- Privatiserende effekt

Hushovd-familien argumenterte blant annet for at det ikke er mulig å passere eiendommen langs strandkanten slik terrenget er i dag.

Det endte likevel med avslag på dispensasjon fra tiltaksforbudet.

Saken gikk deretter videre til Statsforvalteren, som nå har konkludert med det samme. Dermed ryker hagedrømmen til den tidligere proffsyklisten og kona. Det skriver Grimstad Adressetidende, gjengitt av Agderposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.