Satte ned foten for Thor Hushovd og kona

Statsforvalteren har sørget for at ekteparets oppgraderingsplaner i Grimstad har endt i vasken.

AVSLAG: I 2007 kjøpte den tidligere proffsyklisten Thor Hushovd og kona denne eiendommen i Grimstad. Ekteparet søkte om å få gjøre endringer på tomta, men har nå fått et endelig nei. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
AVSLAG: I 2007 kjøpte den tidligere proffsyklisten Thor Hushovd og kona denne eiendommen i Grimstad. Ekteparet søkte om å få gjøre endringer på tomta, men har nå fått et endelig nei. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

I slutten av 2007 kjøpte ekteparet Thor (43) og Susanne Hushovd (44) en prakteiendom like ved sjøkanten i Grimstad.

Prislappen var på 15 millioner kroner, som skal ha vært den dyreste boligomsetningen på Sørlandet samme år.

I januar skrev Agderposten at paret har hatt et ønske om å oppgradere uteområdet i form av en platting på mellom 25 og 30 kvadratmeter. Hushovd og kona ville etablere en sittegruppe i hagen, men for å oppnå dette, måtte man sprenge bort deler av et svaberg.

HAGEDRØMMEN BRAST: Susanne og Thor Hushovd ønsket å ta grep om eget uteområde ved luksusboligen i Grimstad. Det gikk ikke som ønsket. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
HAGEDRØMMEN BRAST: Susanne og Thor Hushovd ønsket å ta grep om eget uteområde ved luksusboligen i Grimstad. Det gikk ikke som ønsket. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer

Det er ingen enkel prosess. Først satte kommunen ned foten tidligere i år.

Bygningsmyndighetene viste til at området ligger innenfor det strengt regulerte 100-metersbeltet, hvor det i utgangspunktet er byggeforbud. I tillegg var plattingen påtenkt i et område prosjektert som «friområde med kjøreatkomst».

- Privatiserende effekt

Hushovd-familien argumenterte blant annet for at det ikke er mulig å passere eiendommen langs strandkanten slik terrenget er i dag.

Det endte likevel med avslag på dispensasjon fra tiltaksforbudet.

Saken gikk deretter videre til Statsforvalteren, som nå har konkludert med det samme. Dermed ryker hagedrømmen til den tidligere proffsyklisten og kona. Det skriver Grimstad Adressetidende, gjengitt av Agderposten.

- Statsforvalteren finner at tiltaket vil øke eiendommens privatiserende effekt og øke inntrykket av en nedbygd strandsone.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Reagerer

Tomstad AS har bistått ekteparet Hushovd i byggesaken. Overfor Børsen forklarer konsulent Svein Erik Tomstad at de tar avgjørelsen til etterretning, men:

- Det vi reagerer på er at forvaltningen skal gripe inn og bry seg om du kan bygge platting på bakkenivå innenfor egen boligeiendom - som er helt privat. Det er ingen atkomst for allmennheten.

- Men reglene i strandsonen er ganske tydelige?

- Jeg tenker at dette er en slags utilsiktet konsekvens av den regelen som omfatter 100-metersbeltet. Her befinner man seg på en regulert boligeiendom som er inngjerdet. Når det er så strengt i strandsonen, må man forholde seg til det, men ingen kan forhindre eierne å plassere ut en sittegruppe likevel.

Monaco-bosatt

- Hvorfor gjør man ikke bare det?

- Det er det som blir resultatet. Tanken var bare å gjøre området jevnere.

Hushovd har bodd i Monaco med sin familie siden 2009, men tilbringer altså tida si i huset i Grimstad når de befinner seg i Norge.

Thor Hushovd har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelse onsdag formiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer