Obos og Middelthunet:

Satte prisrekord med luksusleilighet

Tok drastisk grep etter seig salgsprosess og delte toppleilighet inn i to. Nå er den minste enheten solgt, ifølge DN.

ÉN AV TO SOLGT: Obos og Veidekke står for det prestisjefulle boligprosjektet Middelthunet på Majorstuen i Oslo. Etter at toppleiligheten ble delt inn i to enheter, er nå den minste av dem solgt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
ÉN AV TO SOLGT: Obos og Veidekke står for det prestisjefulle boligprosjektet Middelthunet på Majorstuen i Oslo. Etter at toppleiligheten ble delt inn i to enheter, er nå den minste av dem solgt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Opprinnelig var det tidenes suverent dyreste borettslagsleilighet: Penthousen i det prestisjefulle Obos-prosjektet Middelthunet på Majorstuen, priset til svimlende 97 millioner kroner.

Etter to år på markedet, tok Obos grep og delte luksusleiligheten opp i to boenheter. Det ble klart i februar i år.

Den ene leiligheten ble på 250 kvadratmeter, og fikk en prislapp på 60 millioner kroner. Den andre enheten rommer 140 kvadratmeter, og hadde utropspris på 37 millioner kroner.

- Stor interesse

Nå er sistnevnte solgt for 37,99 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. Dette utgjør en kvadratmeterpris på 294 000 kroner, og er ifølge DN den høyeste kvadratmeterprisen oppnådd i forbindelse med et boligsalg her til lands.

- Ja, det stemmer. Interessen har vært stor etter at den opprinnelige leiligheten ble tegnet om og delt i to, sier salgsansvarlig eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren til avisa.

Krass kritikk

Som Børsen tidligere har omtalt har Middelthunet-prosjektet har fått krass kritikk fra flere hold. Den profilerte luksusmekleren Hans Houeland mente at «prissetting og standard ikke henger på greip». Ap-veteran Thorbjørn Berntsen har også tordnet mot byggeprosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer