Selger en av Norges dyreste boliger

Investor har eid prakteiendommen i 50 år: - Jeg skal fortsatt bo her.

HEFTIG PRISLAPP: Eiendommen i Voksenkollveien sies å ha i beliggenhet særklasse ovenfor Holmenkollbakken. Det kommer derimot ikke billig. Foto: Ørnelund v/Lasse Lerdahl Vis mer
Publisert

Tirsdag morgen føk en nykommer inn på topplista over Norges dyreste boliger til salgs på det åpne markedet.

Prakteiendommen «Voksentunet» på Voksenkollen i Oslo byr blant annet på panoramautsikt, hovedhus og tolv historiske bygg. Den skjermede tomta oppgis å være på 12,9 mål, med et hovedhus på 436 kvadratmeter.

Det er investor Hans Preben Mehren (75) som nå forsøker å selge hjemmet i Voksenkollveien 6 - som han har eid de siste 50 åra.

- Hvis du har sett fødselsattesten min, så forstår du. Jeg elsker å bo her, og elsker å gå på ski i nærområdet. Det er et aldeles nydelig sted, men med min alder blir det for mye jobb, sier Mehren til Børsen.

- Skal bo her

75-åringen oppgir at han allerede har kjøpt seg en leilighet og at flyttelasset kun skal et steinkast unna.

- Jeg er oppvokst på Voksenkollen og har bodd her hele livet, med unntak av noen få år i USA. Jeg skal fortsatt bo her, og har kjøpt en leilighet 300 meter unna, fortsetter han.

En av tomtas nærmeste naboer er for øvrig Stein Erik Hagen - som kjøpte sin eiendom for flere titalls millioner i 1992.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer