Selger en av Norges dyreste boliger

Investor har eid prakteiendommen i 50 år: - Jeg skal fortsatt bo her.

HEFTIG PRISLAPP: Eiendommen i Voksenkollveien sies å ha i beliggenhet særklasse ovenfor Holmenkollbakken. Det kommer derimot ikke billig. Foto: Ørnelund v/Lasse Lerdahl Vis mer
Publisert

Tirsdag morgen føk en nykommer inn på topplista over Norges dyreste boliger til salgs på det åpne markedet.

Prakteiendommen «Voksentunet» på Voksenkollen i Oslo byr blant annet på panoramautsikt, hovedhus og tolv historiske bygg. Den skjermede tomta oppgis å være på 12,9 mål, med et hovedhus på 436 kvadratmeter.

Det er investor Hans Preben Mehren (75) som nå forsøker å selge hjemmet i Voksenkollveien 6 - som han har eid de siste 50 åra.

- Hvis du har sett fødselsattesten min, så forstår du. Jeg elsker å bo her, og elsker å gå på ski i nærområdet. Det er et aldeles nydelig sted, men med min alder blir det for mye jobb, sier Mehren til Børsen.

- Skal bo her

75-åringen oppgir at han allerede har kjøpt seg en leilighet og at flyttelasset kun skal et steinkast unna.

- Jeg er oppvokst på Voksenkollen og har bodd her hele livet, med unntak av noen få år i USA. Jeg skal fortsatt bo her, og har kjøpt en leilighet 300 meter unna, fortsetter han.

En av tomtas nærmeste naboer er for øvrig Stein Erik Hagen - som kjøpte sin eiendom for flere titalls millioner i 1992.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.