Selger for 60 mill: - Vemodig

Investor Christian Rytter kvitter seg med villahjemmet etter 28 år.

VILLASTRØK: Overfor Børsen forteller Christian Rytter at han selger med blandede følelser. Han kjøpte selv tomta i 1992. Foto: Studio Oslo
VILLASTRØK: Overfor Børsen forteller Christian Rytter at han selger med blandede følelser. Han kjøpte selv tomta i 1992. Foto: Studio Oslo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg bodd der siden 1992, så det nærmer seg 28 år. Det er et flott sted, men det er ei tid for alt, sier shippingmannen og investor Christian Rytter (65) til Børsen.

Han har nå besluttet å selge prakteiendommen i fasjonable Gulleråsveien. Boligen, som befinner seg i et strøk med tett villabebyggelse nær Holmenkollen i Oslo, har fått en prisantydning på 60 millioner kroner.

Ifølge annonsen er tomta på nær 3,8 mål, og byr blant annet på fjordutsikt og utbyggingspotensial. Selve villaen, med et bruksareal på 428 kvadratmeter, rommer tre soverom, vinlager, trimrom, bad og badstue.

Det klassiske objektet er videre oppført i jugendstil og ble bygget i 1906. Ifølge presentasjonen ble huset betydelig oppgradert på 1990-tallet.

- Det er et fint sted, for dem som ønsker en stort tomt. Bakgrunnen for salget er at jeg ikke har barn hjemme lenger, og planlegger å flytte i leilighet. Det er en naturlig overgang, sier Rytter.

65-åringen er utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen i Bergen, og har en master fra Stanford University. Etter endt utdanning har Rytter primært jobbet innenfor shipping, og drev i flere tiår familierederiet L. Gill-Johannessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.