Selger for 60 mill: - Vemodig

Investor Christian Rytter kvitter seg med villahjemmet etter 28 år.

VILLASTRØK: Overfor Børsen forteller Christian Rytter at han selger med blandede følelser. Han kjøpte selv tomta i 1992. Foto: Studio Oslo
VILLASTRØK: Overfor Børsen forteller Christian Rytter at han selger med blandede følelser. Han kjøpte selv tomta i 1992. Foto: Studio Oslo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg bodd der siden 1992, så det nærmer seg 28 år. Det er et flott sted, men det er ei tid for alt, sier shippingmannen og investor Christian Rytter (65) til Børsen.

Han har nå besluttet å selge prakteiendommen i fasjonable Gulleråsveien. Boligen, som befinner seg i et strøk med tett villabebyggelse nær Holmenkollen i Oslo, har fått en prisantydning på 60 millioner kroner.

UTSIKT: Villaen har en tomt på nær 3,8 mål. Nå håper Rytter at nye eiere vil utnytte eiendommens potensial. Foto: Studio Oslo
UTSIKT: Villaen har en tomt på nær 3,8 mål. Nå håper Rytter at nye eiere vil utnytte eiendommens potensial. Foto: Studio Oslo Vis mer
HERSKAPELIG PREG: Christian Rytter ber om 60 millioner kroner for boligen. Foto: Studio Oslo
HERSKAPELIG PREG: Christian Rytter ber om 60 millioner kroner for boligen. Foto: Studio Oslo Vis mer

Ifølge annonsen er tomta på nær 3,8 mål, og byr blant annet på fjordutsikt og utbyggingspotensial. Selve villaen, med et bruksareal på 428 kvadratmeter, rommer tre soverom, vinlager, trimrom, bad og badstue.

Det klassiske objektet er videre oppført i jugendstil og ble bygget i 1906. Ifølge presentasjonen ble huset betydelig oppgradert på 1990-tallet.

- Det er et fint sted, for dem som ønsker en stort tomt. Bakgrunnen for salget er at jeg ikke har barn hjemme lenger, og planlegger å flytte i leilighet. Det er en naturlig overgang, sier Rytter.

VINLAGER: I kjellerdelen er det blant annet lagt opp til vinlager og trimrom. Foto: Studio Oslo
VINLAGER: I kjellerdelen er det blant annet lagt opp til vinlager og trimrom. Foto: Studio Oslo Vis mer

65-åringen er utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen i Bergen, og har en master fra Stanford University. Etter endt utdanning har Rytter primært jobbet innenfor shipping, og drev i flere tiår familierederiet L. Gill-Johannessen.

- Hva tenker du om å selge etter nesten 30 år i samme hus?

- Det er med blandende følelser, men det får jeg ta når den tid kommer. Jeg har ikke dårlig tid, og hygger meg der fortsatt.

Betalte 3,5 mill

Ifølge Skattelistene for 2019 står Rytter oppført med en formue på 104 millioner kroner.

Da investoren selv kjøpte praktboligen i Gulleråsveien i 1992, punget han ut 3,5 millioner kroner, ifølge eierskiftehistorikken.

Børsen har vært i kontakt med eiendomsmegler og oppdragsansvarlig Fredrik Dyve, som foreløpig har vært utilgjengelig for kommentarer.

Koker i det øvre sjiktet

Rytter er derimot ikke alene om å selge luksusbolig i disse dager. Etter 23 år på Bygdøy har en av Norges rikeste eiendomsutviklere, Alf Martin Ulven (59), valgt å selge praktvillaen sin i Christian Benneches vei.

- Bakgrunnen for salget er den helt naturlige syklusen der barna flytter hjemmefra. Behovet for en villa er dermed redusert, og de som bodde der søker nå andre former for bosted, uttalte Jon Kvisgaard i Privatmegleren Dyve og partnere til Børsen forrige uke.

Også i hyttemarkedet koker det om dagen, der det nylig ble kjent at Platou-familien selger sin fritidseiendom på Steinsøya i Gamle Hellesund kommune. De ber for øvrig om 30 millioner kroner for hyttetomta.

KJØPE?: En boligannonse i Sydney har tatt verden med storm den siste tida, og nei, det er ikke det flotte badebassenget som er årsaken. Video: LJ Hooker. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer