Selger krigsheltens ferieparadis

Feriestedet til krigshelten Gunnar «Kjakan» Sønsteby selges for snaut 18 millioner kroner.

SELGES: Krigshelten Gunnar «Kjakan» Sønsteby brukte feriestedet sitt i Engelsviken flittig opp gjennom åra. Nå er det lagt ut for salg. Video: Madeleine Liereng // Foto: NTB Scanpix / Kevin Fauske / Privatmegleren Tjuvholmen Vis mer
Publisert

Skrinlagte planer om fritidskjøp i utlandet, lave renter, og svak kronekurs ført til at mange kjøpssterke nordmenn har rettet blikket hjemover. Flere steder i landet meldes det om hyttebonanza, og det har ikke manglet på spesielle objekter.

Men få, om noen, av hyttene som har dukket opp på markedet i sommer har kunnet skilte med en like betydningsfull eier som strandeiendommen i Grundvikveien i Engelsviken, som nylig ble lagt ut for salg.

Det var Fredriksstad Blad som først omtalte saken.

- Slike objekter er sjelden vare. Dette er en unik strandeiendom, med tre hytter, dypvannsbrygge, strandlinje og en ekstra tomt. Utviklingspotensialet er stort, noe som gjenspeiler seg i interessen, sier eiendomsmekler Dag-Rune Kristiansen i Privatmegleren Tjuvholmen til Børsen.

Flittig brukt

«Erling Fjeld» og «Nr. 24». Mannen som var Norges høyest dekorerte borger i sin levetid hadde flere kallenavn. Men over hele Norge var krigshelten Gunnar Sønsteby kanskje først og fremst kjent som «Kjakan».

Etter krigen bodde han 20 år i Halden, hvor han jobbet som salgs- og personalsjef på Saugbrugsforeningen. Det var i denne perioden at han sikret seg hytteperla, som ligger idyllisk til i Engelsviken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer