Selger krigsheltens ferieparadis

Feriestedet til krigshelten Gunnar «Kjakan» Sønsteby selges for snaut 18 millioner kroner.

SELGES: Krigshelten Gunnar «Kjakan» Sønsteby brukte feriestedet sitt i Engelsviken flittig opp gjennom åra. Nå er det lagt ut for salg. Video: Madeleine Liereng // Foto: NTB Scanpix / Kevin Fauske / Privatmegleren Tjuvholmen Vis mer
Publisert

Skrinlagte planer om fritidskjøp i utlandet, lave renter, og svak kronekurs ført til at mange kjøpssterke nordmenn har rettet blikket hjemover. Flere steder i landet meldes det om hyttebonanza, og det har ikke manglet på spesielle objekter.

Men få, om noen, av hyttene som har dukket opp på markedet i sommer har kunnet skilte med en like betydningsfull eier som strandeiendommen i Grundvikveien i Engelsviken, som nylig ble lagt ut for salg.

Det var Fredriksstad Blad som først omtalte saken.

- Slike objekter er sjelden vare. Dette er en unik strandeiendom, med tre hytter, dypvannsbrygge, strandlinje og en ekstra tomt. Utviklingspotensialet er stort, noe som gjenspeiler seg i interessen, sier eiendomsmekler Dag-Rune Kristiansen i Privatmegleren Tjuvholmen til Børsen.

Flittig brukt

«Erling Fjeld» og «Nr. 24». Mannen som var Norges høyest dekorerte borger i sin levetid hadde flere kallenavn. Men over hele Norge var krigshelten Gunnar Sønsteby kanskje først og fremst kjent som «Kjakan».

Etter krigen bodde han 20 år i Halden, hvor han jobbet som salgs- og personalsjef på Saugbrugsforeningen. Det var i denne perioden at han sikret seg hytteperla, som ligger idyllisk til i Engelsviken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.