Showbiz-konge selger prakthytta

- Det er vemodig.

EID I 25 ÅR: Jørg-Fredrik Ellertsen, som gjennom en lang karriere har arbeidet tett med norsk underholdningselite, selger landstedet sitt ved Grimstad. Foto: Privat
EID I 25 ÅR: Jørg-Fredrik Ellertsen, som gjennom en lang karriere har arbeidet tett med norsk underholdningselite, selger landstedet sitt ved Grimstad. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg og min kone har hatt dette stedet i snart 25 år. Jeg var 65 da jeg kjøpte hytta, men nå er det på tide å si takk for meg, sier showbiz-legenden Jørg-Fredrik Ellertsen (89) til Børsen.

I 1996 kjøpte den profilerte manageren og produsenten en sjønær hytteeiendom i idylliske Homborsund sør i Grimstad. Kort tid etter ble originalhytta revet, før Ellertsen førte opp en helt ny og arkitekttegnet fritidsbolig.

Nå er sørlandsperla lagt ut for salg til den nette sum av 25 millioner kroner. Det var Fædrelandsvennen som først omtalte salget.

BER OM 25 MILL.: Jørg-Fredrik Ellertsen forklarer at han har hatt mange minneverdige stunder på fritidseiendommen. Foto: Privat
BER OM 25 MILL.: Jørg-Fredrik Ellertsen forklarer at han har hatt mange minneverdige stunder på fritidseiendommen. Foto: Privat Vis mer
GIR SLIPP: Ellertsen forklarer at alderen er blant årsakene til at han og kona nå selger eiendommen. Foto: Privat
GIR SLIPP: Ellertsen forklarer at alderen er blant årsakene til at han og kona nå selger eiendommen. Foto: Privat Vis mer

- Minner i veggene

Sjøhytta rommer cirka 120 kvadratmeter, og består av tre soverom, to bad, en større spisestue med peis, samt stue, kjøkken og kjeller. Inkludert på tomta er blant annet to båtplasser, et naust og gjestehus.

Ellertsen, som i løpet av sitt lange yrkesliv har samarbeidet med navn som Wenche Myhre, Dizzie Tunes, Vazelina Bilopphøggers, Hege Schøyen, og Øystein Sunde, forteller at hytta har blitt flittig brukt av både familie og venner.

- Min kone og jeg har hatt venner på besøk kontinuerlig. Så det ligger mange hyggelige minner i veggene her. Det er vemodig å selge. Vi elsker stedet, men alderen krever sitt, fortsetter Ellertsen.

STOR STAS: Her håndhilser Jørg-Fredrik Ellertsen på kong Harald i 2003. Han var tilstede for takke for Kongens fortjenestemedalje i gull for sitt impresarioarbeid. Foto: Tor Richardsen / NTB
STOR STAS: Her håndhilser Jørg-Fredrik Ellertsen på kong Harald i 2003. Han var tilstede for takke for Kongens fortjenestemedalje i gull for sitt impresarioarbeid. Foto: Tor Richardsen / NTB Vis mer

- Umulig

Selv kjøpte underholdningskongen hytta for tre millioner kroner i 1996. Når hytta nå skal selges, står han selv for presentasjonen.

- Jeg har jo tross alt jobbet alle år i showbiz. Hvis jeg kan selge artister, kan jeg nok selge en hytte, sier 89-åringen og ler.

Ellertsen understreker at en profesjonell bekjent av ham håndterer alt det juridiske knyttet til et eventuelt salg.

- Jeg har en venn som solgte et flott landsted i Sverige, så da fant jeg ut at jeg også kan selge selv. Men det er advokat og megler inne i bildet, altså. Foreløpig har jeg stått for alt av materiale og laget annonsen.

- Hvilke vurderinger har du gjort rundt prisantydning?

- Vi har fulgt med i markedet over flere år, men egentlig er dette en eiendom som er nesten umulig å prise. Det er ikke mange landsteder som dette til salgs. Vi er imidlertid åpen for bud, og går ikke «konk» om vi ikke får solgt til prisantydning.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer