Sikret gigantsum på to dager

Svensk budgiver var villig til å punge ut 25 millioner kroner for luksushytta - usett. Så kom en nordmann på banen.

PLANKEKJØRING: Det var formidabel interesse for denne toppmoderne hytta med optimal beliggenhet i skiparadiset Kvitfjell. To dager etter at den havnet på markedet, var den solgt - en million over prisantydning. Foto: Carsten Müller / LHM
PLANKEKJØRING: Det var formidabel interesse for denne toppmoderne hytta med optimal beliggenhet i skiparadiset Kvitfjell. To dager etter at den havnet på markedet, var den solgt - en million over prisantydning. Foto: Carsten Müller / LHM Vis mer
Publisert

- I løpet av to dager hadde vi helt vanvittige tall på Finn. Over 20 000 hadde klikket seg inn, noe som er veldig spesielt når vi snakker om en fritidsbolig på fjellet, sier eiendomsmekler Hallvard Brekke Klingen i Privatmegleren til Børsen.

Selv om det har vært et godt år for salg av fjellhytter, er realiteten for enkelte objekter brutal. Noen blir stående usolgt i mange måneder - og i visse tilfeller flere år.

Den venteleken unnslapp LHM Gruppen, utbyggeren av ei luksushytte på Kvitfjell, med eksepsjonelt god margin da de nylig solgte et høythengende fritidsobjekt i nevnte skiparadis.

Ville kjøpe usett

Til tross for krem beliggenhet, ligger den 245 kvadratmeter store fritidsboligen usjenert til med privat innkjøring på over 60 meter. Videre fristet salgsoppgaven med fem soverom, egen grillhytte, garasje, toppmoderne inventar og eksklusive detaljer.

PRAKTOBJEKT: Ifølge eiendomsmegler har hytta sannsynligvis Vardens aller beste beliggenhet - 927 meter over havet. Foto: Bernat Tubau / LHM
PRAKTOBJEKT: Ifølge eiendomsmegler har hytta sannsynligvis Vardens aller beste beliggenhet - 927 meter over havet. Foto: Bernat Tubau / LHM Vis mer
LUKSUS: Det skal ikke være spart på noe i utformingen og designet av hytta. Foto: Bernat Tubau / LHM
LUKSUS: Det skal ikke være spart på noe i utformingen og designet av hytta. Foto: Bernat Tubau / LHM Vis mer

Prisantydningen på 25 millioner kroner skremte ikke potensielle kjøpere - tvert om. På under 24 timer smalt en budgiver til med nevnte beløp på bordet - uten å ha satt sin fot på eiendommen.

- Vi holdt privatvisning allerede søndag. Mandag morgen ringte en ny kunde fra Bærum som satte seg umiddelbart i bilen og kjørte oppover for visning. Så dukket en tredje interessent opp fra Sverige. Han hadde naturligvis ikke anledning til å komme til Norge, men la inn bud på prisantydning, fortsetter Brekke.

FULLT MØBLERT: Den nye eieren av hytta slipper å tenke på flyttelasset. Han kan nemlig flytte rett inn da den leveres fullt møblert. Foto: Bernat Tubau / LHM
FULLT MØBLERT: Den nye eieren av hytta slipper å tenke på flyttelasset. Han kan nemlig flytte rett inn da den leveres fullt møblert. Foto: Bernat Tubau / LHM Vis mer

- Kan være prisrekord

Det holdt derimot ikke til kjøp. Interessenten fra Bærum høynet med en million kroner over prisantydning, og dermed var salget i boks - etter bare to dager. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte salget.

Prislappen på 26 millioner kroner skal være nær rekord for området på det åpne markedet.

- Jeg kjenner til dyrere hytter som er solgt på Kvitfjell utenfor markedet. Men for Kvitfjell er dette ganske nært prisrekord på det åpne markedet - om det ikke er prisrekord, sier Klingen.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Vin med på kjøpet

Ifølge mekler har utbygger, LHM Gruppen, tatt flere grep som var utslagsgivende for at eiendommen ble solgt så hurtig.

- Denne hytta er uvanlig komplett. Den leveres fullt møblert og med en usedvanlig høy standard.

- Er det slik at selv skiutstyret og vinflaskene følger med?

- Ikke skiutstyr, men håndklær, puter og dyner. Ja, selv bestikk - og vinflaskene følger med. Her trenger man bare å ta med handleposen og en bag med klær. Det tror jeg man vinner stort på i et slikt prissegment.

Foto: Bernat Tubau / LHM
Foto: Bernat Tubau / LHM Vis mer

Høy temperatur

I kjølvannet av at hytteforbudet ble opphevet i april har omsetningen og prisene på fritidsboliger i Norge skutt i været, opplyste administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i september.

Interessen for fjellhytter har vært særlig stor, der man på generelt grunnlag også har sett en økning i salget av dyrere hytter.

Økningen i omsetning av hytter over fem millioner var betydelig, der mange husholdninger åpenbart har hatt rom for å anskaffe seg kostbare fritidseiendommer, mente Lauridsen.

Det kan stemme godt med Klingens erfaringer fra det siste året.

- Temperaturen og markedet er bra. Generelt ser vi at det er mange som er ute etter hytter, men det er ikke alt som treffer. Folk er bevisst på området de skal kjøpe i, og kaster seg ikke uvitende inn i et salg.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer