Sinne etter Michelin-telefon

- Gir ingen mening, svarer Michelin-direktøren.

STJERNEDRYSS: Flere norske restauranter ble belønnet med Michelin-stjerne og det nye bærekraft-kløveret under utdelingen i Trondheim forrige uke. Her fra etterfesten på Britannia. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
STJERNEDRYSS: Flere norske restauranter ble belønnet med Michelin-stjerne og det nye bærekraft-kløveret under utdelingen i Trondheim forrige uke. Her fra etterfesten på Britannia. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mandag sto i gastronomiens tegn da årets Michelin-stjerner ble delt ut i Trondheim. Fire nye norske restauranter kunne slippe jubelen løs etter å ha blitt belønnet med en stjerne, mens Re-naa i Stavanger gikk fra én til to. Nå er til sammen elleve norske restauranter representert på den gjeve stjernehimmelen.

Men det var ikke bare stjernedryss som sto på menyen. Nytt av året var også en ny utmerkelse, og restauranter med ekstra fokus på bærekraft ble belønnet med et grønt femkløver. I alt fire norske restauranter og nesten 30 nordiske kan nå smykke seg med det nye symbolet.

Likevel er det ikke alle som jubler. Få dager etter eventet i Trondheim langer en av de store profilene i gastronomi-miljøet ut mot både kløveret og Michelin-guiden.

Hardt ut mot telefonsamtale

Det er danske Christian Puglisi som retter ramsalt kritikk mot matbibelen. Puglisi regnes som en av verdens aller beste kokker.

Hans restaurant Relæ er blant dem som nå kan skryte av å kunne henge det nye Michelin-symbolet ved inngangsdøra. Men i et innlegg på egne nettsider omtaler Puglisi kløveret som «råttent».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer