Sjokkbeskjed: Vilt fremmed får bli boende

Eiendomsutvikler var overbevist om at han hadde sikret seg drømmevillaen. Nå har saken tatt en overraskende vending.

EIERSKAPSKONFLIKT: Krangelen om eierskapet til «Villa Kassman» - en kjent prakteiendom på Storholmen i Sverige - fortsetter. Foto: Anna-Lena Mattsson / NTB
EIERSKAPSKONFLIKT: Krangelen om eierskapet til «Villa Kassman» - en kjent prakteiendom på Storholmen i Sverige - fortsetter. Foto: Anna-Lena Mattsson / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mai fikk en heller bisarr boligkonflikt bred omtale i svenske medier.

To måneder i forkant hadde nemlig eiendomsutvikleren Tobias Appelö sikret seg praktboligen «Villa Kassman» - også kjent som «Slottet» - på øya Storholmen like utenfor Stockholm.

Appelö punget ut rett i underkant av 22 millioner norske kroner for å sikre seg kremtomta. Videre var planen å renovere eiendommen for ytterligere 20 millioner.

Så støtte han på et uventet problem.

- Hva faen?

Ei snau uke etter at kjøpekontrakten var signert, dro Appelö til sitt ferske boligprosjekt for å skifte ut en gammel lås og for å installere boligalarm. Midt i denne prosessen møtte han en illsint og vilt fremmed mann som hevdet at han var det rettmessige eieren av boligen.

- Det kom det en mann ned trappa og spurte hva faen vi gjorde der, fortalte Tobias Appelö i en uttalelse til Expressen i mai.

Den aktuelle mannen skulle vise seg å være den tidligere ishockey-profilen Leif R. Carlsson (64). Der Appelö mener at Carlsson har bosatt seg ulovlig på eiendommen, står ishockeyprofilen på sitt og nekter å flytte ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.