Sjokkbeskjed: Vilt fremmed får bli boende

Eiendomsutvikler var overbevist om at han hadde sikret seg drømmevillaen. Nå har saken tatt en overraskende vending.

EIERSKAPSKONFLIKT: Krangelen om eierskapet til «Villa Kassman» - en kjent prakteiendom på Storholmen i Sverige - fortsetter. Foto: Anna-Lena Mattsson / NTB
EIERSKAPSKONFLIKT: Krangelen om eierskapet til «Villa Kassman» - en kjent prakteiendom på Storholmen i Sverige - fortsetter. Foto: Anna-Lena Mattsson / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mai fikk en heller bisarr boligkonflikt bred omtale i svenske medier.

To måneder i forkant hadde nemlig eiendomsutvikleren Tobias Appelö sikret seg praktboligen «Villa Kassman» - også kjent som «Slottet» - på øya Storholmen like utenfor Stockholm.

Appelö punget ut rett i underkant av 22 millioner norske kroner for å sikre seg kremtomta. Videre var planen å renovere eiendommen for ytterligere 20 millioner.

Så støtte han på et uventet problem.

- Hva faen?

Ei snau uke etter at kjøpekontrakten var signert, dro Appelö til sitt ferske boligprosjekt for å skifte ut en gammel lås og for å installere boligalarm. Midt i denne prosessen møtte han en illsint og vilt fremmed mann som hevdet at han var det rettmessige eieren av boligen.

- Det kom det en mann ned trappa og spurte hva faen vi gjorde der, fortalte Tobias Appelö i en uttalelse til Expressen i mai.

Den aktuelle mannen skulle vise seg å være den tidligere ishockey-profilen Leif R. Carlsson (64). Der Appelö mener at Carlsson har bosatt seg ulovlig på eiendommen, står ishockeyprofilen på sitt og nekter å flytte ut.

Fjernes ikke

Ifølge Expressen folkeregistrerte Carlsson seg på adressen i oktober i fjor. Han har ingen planer om å gi seg fra seg huset uten kamp.

BILULYKKE: Anders Kirk Johansen, nevøen til Lego-overhodet Kjeld Kirk Kristiansen, tok sin Suzuki Jimny til en verdi på 356 000 kroner ut på isen. Det gikk slik. Video: Anders Kirk Johansen Vis mer

Det samme gjelder riktignok Appelö - som besluttet å involvere Kronofogden, som best kan sammenliknes med namsmannen i Norge. Målet var å få kastet det han mener er en ubuden gjest på dør.

Nå viser det seg at framstøtet kanskje ikke var det lureste. Ifølge Expressen vil nemlig ikke Kronofogden ta noen grep for å fjerne Carlsson fra eiendommen.

De mener at det ikke finnes tilstrekkelig bevis for at 64-åringen har bosatt seg ulovlig på slottet. Videre understrekes det at spørsmål knyttet til eierskap må rettes til andre myndigheter.

Appelös søknad blir dermed avslått, noe som betyr at Carlsson får bli boende på eiendommen - inntil videre.

Til krig mot kompis

Ifølge Expressen og Aftonbladet skal Carlsson ha kjøpt eiendommen i 1997 sammen med kompisen Nils Andersson. Dette er altså mannen som solgte villaen til Appelö i mars. Sistnevnte hevder at han har sett en kjøpekontrakt som beviser at Carlsson solgte sin andel til Andersson i 2005.

Ishockey-profilen avviser imidlertid påstanden på det sterkeste, og påstår at kompanjongen har lurt ham trill rundt.

- Jeg har bodd her i 23 år, og eier minst halvparten av slottet. Jeg har blitt griselurt av en venn, og nå blir jeg framstilt som husokkupant. Jeg prøver bare å hevde min rett, uttalte Carlsson til avisa Piteå, gjengitt av Expressen, i mai.

Verken Appelö, Carlsson eller Andersson har kommentert den seineste utviklinga i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer