Sjokkbeskjed: Vilt fremmed får bli boende

Eiendomsutvikler var overbevist om at han hadde sikret seg drømmevillaen. Nå har saken tatt en overraskende vending.

EIERSKAPSKONFLIKT: Krangelen om eierskapet til «Villa Kassman» - en kjent prakteiendom på Storholmen i Sverige - fortsetter. Foto: Anna-Lena Mattsson / NTB
EIERSKAPSKONFLIKT: Krangelen om eierskapet til «Villa Kassman» - en kjent prakteiendom på Storholmen i Sverige - fortsetter. Foto: Anna-Lena Mattsson / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mai fikk en heller bisarr boligkonflikt bred omtale i svenske medier.

To måneder i forkant hadde nemlig eiendomsutvikleren Tobias Appelö sikret seg praktboligen «Villa Kassman» - også kjent som «Slottet» - på øya Storholmen like utenfor Stockholm.

Appelö punget ut rett i underkant av 22 millioner norske kroner for å sikre seg kremtomta. Videre var planen å renovere eiendommen for ytterligere 20 millioner.

Så støtte han på et uventet problem.

- Hva faen?

Ei snau uke etter at kjøpekontrakten var signert, dro Appelö til sitt ferske boligprosjekt for å skifte ut en gammel lås og for å installere boligalarm. Midt i denne prosessen møtte han en illsint og vilt fremmed mann som hevdet at han var det rettmessige eieren av boligen.

- Det kom det en mann ned trappa og spurte hva faen vi gjorde der, fortalte Tobias Appelö i en uttalelse til Expressen i mai.

Den aktuelle mannen skulle vise seg å være den tidligere ishockey-profilen Leif R. Carlsson (64). Der Appelö mener at Carlsson har bosatt seg ulovlig på eiendommen, står ishockeyprofilen på sitt og nekter å flytte ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer