Danmark:

Sjokkpris for sjokomelk

Høye strømpriser har tvunget en desperat dansk kjøpmann til å ta et høyst utradisjonelt prisgrep.

DIGG, MEN DYR: Ville du betalt over 200 norske kroner for iskald sjokolademelk? Illustrasjonsfoto: Roger Grosvold/Dagbladet
DIGG, MEN DYR: Ville du betalt over 200 norske kroner for iskald sjokolademelk? Illustrasjonsfoto: Roger Grosvold/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du befinner deg i Staby i Vest-Jylland og vandrer innom butikken til Niels-Christian Frost Østergaard Schultz, blir du møtt av et tilbud litt utenom det vanlige:

En 33 centiliters boks med sjokolademelka Cocio til den nette sum av 150 danske kroner.

Det tilsvarer 211 norske kroner boksen.

- Liv eller død

Med sjokolademelk til overpris, ønsker Schultz å sette søkelys hvilket press han og andre småbutikk-eiere er under som følge av de høye strømprisene som truer med å ta livet av dem.

I et intervju med danske TVMV, forklarer Schultz at for at butikken hans skal kunne gå rundt, burde prisen på varene vært mye høyere.

- I de store kjedene er prisøkninger en plage, men for oss er det liv eller død. Vi vil aldri kunne generere et stort nok overskudd til å dekke strømregningene. De neste månedene blir kritiske, sier butikksjefen til TVMV.

Solgt til overpris

Schults er takknemlig for den støtten han opplever å få fra kundene. For selv om noen nok har handlet Cocio et annet sted, har han solgt 25-30 bokser sjokomelk til overpris.

- Nå er tiden inne for at vi står sammen. Vi kan ikke grave oss ned under dyna og prøve å holde varmen. Da kan det være bedre å gjøre som pingvinene og trekke sammen og støtte hverandre, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.