Danmark:

Sjokkpris for sjokomelk

Høye strømpriser har tvunget en desperat dansk kjøpmann til å ta et høyst utradisjonelt prisgrep.

DIGG, MEN DYR: Ville du betalt over 200 norske kroner for iskald sjokolademelk? Illustrasjonsfoto: Roger Grosvold/Dagbladet
DIGG, MEN DYR: Ville du betalt over 200 norske kroner for iskald sjokolademelk? Illustrasjonsfoto: Roger Grosvold/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du befinner deg i Staby i Vest-Jylland og vandrer innom butikken til Niels-Christian Frost Østergaard Schultz, blir du møtt av et tilbud litt utenom det vanlige:

En 33 centiliters boks med sjokolademelka Cocio til den nette sum av 150 danske kroner.

Det tilsvarer 211 norske kroner boksen.

- Liv eller død

Med sjokolademelk til overpris, ønsker Schultz å sette søkelys hvilket press han og andre småbutikk-eiere er under som følge av de høye strømprisene som truer med å ta livet av dem.

GIFTIGE SOPPER: Nå er det sesong for sopp, men om du ikke vet hva du plukker, kan det få alvorlige konsekvenser. Video og reporter: Maja Walberg Klev/ Dagbladet TV. Vis mer

I et intervju med danske TVMV, forklarer Schultz at for at butikken hans skal kunne gå rundt, burde prisen på varene vært mye høyere.

- I de store kjedene er prisøkninger en plage, men for oss er det liv eller død. Vi vil aldri kunne generere et stort nok overskudd til å dekke strømregningene. De neste månedene blir kritiske, sier butikksjefen til TVMV.

Solgt til overpris

Schults er takknemlig for den støtten han opplever å få fra kundene. For selv om noen nok har handlet Cocio et annet sted, har han solgt 25-30 bokser sjokomelk til overpris.

- Nå er tiden inne for at vi står sammen. Vi kan ikke grave oss ned under dyna og prøve å holde varmen. Da kan det være bedre å gjøre som pingvinene og trekke sammen og støtte hverandre, sier han.

Schultz forklarer videre at prisen på 150 kroner for boksen er rent symbolsk – ideelt sett burde den vært mye høyere.

- Hvis dette skulle gjøre nytte for seg, så burde boksene kostet 1000 kroner stykket.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer