Danmark:

Sjokkpris for sjokomelk

Høye strømpriser har tvunget en desperat dansk kjøpmann til å ta et høyst utradisjonelt prisgrep.

DIGG, MEN DYR: Ville du betalt over 200 norske kroner for iskald sjokolademelk? Illustrasjonsfoto: Roger Grosvold/Dagbladet
DIGG, MEN DYR: Ville du betalt over 200 norske kroner for iskald sjokolademelk? Illustrasjonsfoto: Roger Grosvold/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du befinner deg i Staby i Vest-Jylland og vandrer innom butikken til Niels-Christian Frost Østergaard Schultz, blir du møtt av et tilbud litt utenom det vanlige:

En 33 centiliters boks med sjokolademelka Cocio til den nette sum av 150 danske kroner.

Det tilsvarer 211 norske kroner boksen.

- Liv eller død

Med sjokolademelk til overpris, ønsker Schultz å sette søkelys hvilket press han og andre småbutikk-eiere er under som følge av de høye strømprisene som truer med å ta livet av dem.

I et intervju med danske TVMV, forklarer Schultz at for at butikken hans skal kunne gå rundt, burde prisen på varene vært mye høyere.

- I de store kjedene er prisøkninger en plage, men for oss er det liv eller død. Vi vil aldri kunne generere et stort nok overskudd til å dekke strømregningene. De neste månedene blir kritiske, sier butikksjefen til TVMV.

Solgt til overpris

Schults er takknemlig for den støtten han opplever å få fra kundene. For selv om noen nok har handlet Cocio et annet sted, har han solgt 25-30 bokser sjokomelk til overpris.

- Nå er tiden inne for at vi står sammen. Vi kan ikke grave oss ned under dyna og prøve å holde varmen. Da kan det være bedre å gjøre som pingvinene og trekke sammen og støtte hverandre, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer