Skremt etter vinavsløring: - Skandale

Vi har aldri opplevd tilsvarende tidligere, sier Vinmonopolet før prestisjedagen.

STOR INTERESSE: Det fort unna når Vinmonopolet åpner butikkene for sitt Burgund-slipp på torsdag. Her fra 2017, da vinentusiaster kastet seg over flaskene på Aker Brygge. 


Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpix
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
STOR INTERESSE: Det fort unna når Vinmonopolet åpner butikkene for sitt Burgund-slipp på torsdag. Her fra 2017, da vinentusiaster kastet seg over flaskene på Aker Brygge. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpix Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag er julaften, nyttårsaften og 17. mai på én gang for landets vininteresserte. Noen har allerede ligget i kø i flere uker utenfor Vinmonopolet på Aker Brygge.

Torsdag er det klart for Vinmonopolets årlige Burgund-slipp.

Da skal det kjempes om å være førstemann til å få kloa i vin i titusenkronersklassen, men kvaliteten på de individuelle flaskene er på ingen måte garantert, skrev Finansavisen i helga.

I forkant av årets vinslipp inviterte Vinmonopolet vineksperter fra pressen på vinsmaking. Ifølge avisa melder flere av ekspertene som var til stede om at rundt 15 prosent av flaskene som ble testet var blitt dårlige.

- 15 prosent feil i vinene under pressesmakingen - det er en skandale og uforståelig at ikke produsentene tar korkfeil mer på alvor, sier redaktør i Vinforum, Arne Ronold, til Finansavisen.

Overfor avisa viser han til at det ble åpnet 74 flakser under testen, og at 11 av dem var korket.

- Det er en ganske stor feilprosent. 15 prosent. Nå har man hatt korkproblemet i ganske mange år, men dette var uvanlig. Det er korkprodusentene som burde fikse dette, skriver han i en e-post til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer