Slakter «verdens dyreste» juletre

- Jeg blir faktisk forbanna.

SVIMLENDE SUM: Fra noen meters avstand ser dette juletreet kanskje ut som et hvilket som helst annet. Interiørdesigner Sigurd Storm fikk hakeslepp av synet - og ikke på en positiv måte. Foto: Kempinsk
SVIMLENDE SUM: Fra noen meters avstand ser dette juletreet kanskje ut som et hvilket som helst annet. Interiørdesigner Sigurd Storm fikk hakeslepp av synet - og ikke på en positiv måte. Foto: Kempinsk Vis mer
Publisert

En av desember måneds mest tradisjonsrike begivenheter er gjerne å dekorere juletreet. For mange innebærer prosessen å røske med seg gran eller furu fra en lokal bensinstasjon, for så å pynte med glitrende kuler og juleslynger fra en lavpriskjede.

Andre tar det derimot til et helt nytt nivå. På et hotell i Marbella står et tre hvor dorullnisser og hjemmelagede engler er forvist til pappesker i kjelleren.

Med en totalverdi på svimlende 11,9 millioner pund - eller 144 millioner kroner - blir juletreet omtalt som «trolig verdens dyreste» i internasjonale medier.

- Trodd det var løgn

Interiørdesigner Sigurd Storm (44) er blant annet kjent som en av Norges største juleentusiaster. Han er ikke nådig i sin dom:

- Ved første øyekast synes jeg treet er helt uinteressant. Jeg opplever det som et utrolig nederlag når jeg først får høre om prisen, for så å se bilde av treet. Hadde det vært motsatt - altså å få se et bilde først og deretter høre prisen, hadde jeg trodd at det var løgn, sier Sigurd Storm til Børsen.

- Hva ligger i din begrunnelse?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer