Slakter «verdens dyreste» juletre

- Jeg blir faktisk forbanna.

SVIMLENDE SUM: Fra noen meters avstand ser dette juletreet kanskje ut som et hvilket som helst annet. Interiørdesigner Sigurd Storm fikk hakeslepp av synet - og ikke på en positiv måte. Foto: Kempinsk
SVIMLENDE SUM: Fra noen meters avstand ser dette juletreet kanskje ut som et hvilket som helst annet. Interiørdesigner Sigurd Storm fikk hakeslepp av synet - og ikke på en positiv måte. Foto: Kempinsk Vis mer
Publisert

En av desember måneds mest tradisjonsrike begivenheter er gjerne å dekorere juletreet. For mange innebærer prosessen å røske med seg gran eller furu fra en lokal bensinstasjon, for så å pynte med glitrende kuler og juleslynger fra en lavpriskjede.

Andre tar det derimot til et helt nytt nivå. På et hotell i Marbella står et tre hvor dorullnisser og hjemmelagede engler er forvist til pappesker i kjelleren.

Med en totalverdi på svimlende 11,9 millioner pund - eller 144 millioner kroner - blir juletreet omtalt som «trolig verdens dyreste» i internasjonale medier.

- Trodd det var løgn

Interiørdesigner Sigurd Storm (44) er blant annet kjent som en av Norges største juleentusiaster. Han er ikke nådig i sin dom:

- Ved første øyekast synes jeg treet er helt uinteressant. Jeg opplever det som et utrolig nederlag når jeg først får høre om prisen, for så å se bilde av treet. Hadde det vært motsatt - altså å få se et bilde først og deretter høre prisen, hadde jeg trodd at det var løgn, sier Sigurd Storm til Børsen.

- UNTERESSANT: Interiørdesigner Sigurd Storm er ikke imponert over juletreet som nå får internasjonal oppmerksomhet. Foto: Privat
- UNTERESSANT: Interiørdesigner Sigurd Storm er ikke imponert over juletreet som nå får internasjonal oppmerksomhet. Foto: Privat Vis mer

- Hva ligger i din begrunnelse?

- Det har ingenting som binder det sammen i form av perler, sløyfebånd eller snører. Det har heller ikke et tydelig tema. Treet ser regelrett pjuskete ut, i tillegg til at de har brukt LED-lys som gir grønt skjær.

Det er kjendisdesigner Debbie Wingham som har stått for idé og utforming i samarbeid med luksushotellet Kempinsk. Sant skal også sies at det ikke er selve stammen som utgjør sjokksummen.

- Forbanna

Treet er nemlig smykket med ekte diamanter og juveler - blant annet fra merker som Chanel, Bulgari og Cartier. Som en moderne vri består pynten også av «unike» martiniglass, parfymeflasker, og 3D-printede sjokoladepåfugler. For å nevne noe.

- Jeg blir faktisk forbanna, sier han og ler.

- Dette sier ingenting om kreativitet og skaperevne. Det er helt uinteressant at det henger diamanter i treet, når det ser så kjedelig ut som det gjør. Jeg får ikke «tak» på hva visjonen er. Det finnes ingen mønster.

- Kjøp rimelig

44-åringen er selv fast inventar i norske mediespalter grunnet sin ekstravagante juledekor. Tradisjonelt sett importerer Storm et tre fra Danmark som han pynter med over 1500 gjenstander. Dette er forsikret for 500 000 kroner - cirka 300 kroner per gjenstand.

EKSTRAVAGANT: Sigurd Storm er kjent for sin gjennomførte juledekorering. Dette treet er pyntet med hele 1500 gjenstander. Foto: Privat
EKSTRAVAGANT: Sigurd Storm er kjent for sin gjennomførte juledekorering. Dette treet er pyntet med hele 1500 gjenstander. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har også diamanter i mitt tre, men de utgjør en liten del av summen på helheten. De er dermed ikke avgjørende for verken uttrykk eller pris. Man kan få et langt mer fantastisk uttrykk ved å kjøpe rimelig pynt i våre kjedeforretninger, oppfordrer han.

Debbie Wingham er på sin side strålende fornøyd med resultatet og pyntinga - som tok hele 11 timer.

- I år fikk jeg i oppdrag å dekorere et enormt tre. Tusen takk til Kempinski for at dere stolte på meg. For et nydelig tre, skriver hun på Instagram.

Offisielt er det lukushotellet Emirate Palace i Abu Dhabi som innehar rekorden for verdens dyreste juletre. Den 13 meter høye stammen ble i 2010 pyntet med intet mindre enn gullklokker og smykker, samt 181 diamanter, perler, rubiner og andre dyrebare steiner.

Verdien ble den gang estimert til 65 millioner kroner, men nå gjenstår det å se om rekorden tilfaller ny eier.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer