Slik blir Jon Almaas' drømmehytte

Skal pusse opp skjærgårdsperlen - dersom han får grønt lys av kommunen.

SJELDEN MULIGHET: Programleder Jon Almaas kjøpte nylig en hytte til 13,2 millioner kroner i Kragerø. Nå har han renoveringsplaner. Reporter: Celina Morken Vis mer
Publisert

I august ble det kjent at programleder Jon Almaas (53) og kona Ellen Christin Heider (54) hadde oppgradert til en større ferieperle på Bærø i Kragerø.

Det skjedde etter at TV-profilen før sommeren solgte hytta si på Stabbestad i Kragerø for 5,5 millioner. Ifølge Telemarksavisa tjente Almaas to millioner kroner på salget, før han deretter gikk til innkjøp av sin nye fritidsbolig for 13,2 millioner kroner.

Den nye tomta, som rommer 17,5 mål, har ei hovedhytte, et innredet eldhus og et båthus. Eiendommen er også utstyrt med egen brygge og privat strandlinje.

Tar grep ute og inne

Nå er det klart at ekteparet ønsker å pusse opp. Det var Kragerø Blad Vestmar som først omtalte saken.

Nylig sendte Almaas og kona en søknad til kommunen som blant annet omfatter fasadeendringer på hovedhuset, samt oppgraderinger innendørs.

SOLID OPPGRADERING: Jon Almaas har vært hytteier i Kragerø i flere år. Nylig gikk han og kona til innkjøp av en ny og større fritidseiendom i skjærgården. Foto: Cornelius Poppe / NTB
SOLID OPPGRADERING: Jon Almaas har vært hytteier i Kragerø i flere år. Nylig gikk han og kona til innkjøp av en ny og større fritidseiendom i skjærgården. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

Tiltakene innebærer blant annet:

  • Å bytte og utvide alle vinduer. De nye vinduene vil ha samme farge og utforming som eksisterende.
  • Bytte terrassedør og utvide den noe i bredde og høyde.
  • Erstatte to vinduer med to dører, som skal fungere som henholdsvis bakvei og kjøkkeninngang.
  • Å sette inn fire takvinduer i andre etasje for å få inn mer lys. Dette blir flate, ikke-reflekterende vinduer, to mot sør og to mot nord.

For å illustrere de nye planene, har Almass fått sin far, arkitekt Øyvind Almaas (81), med på laget. Det er han som står for tegningene vedlagt i søknaden.

Ekteparet har sendt varsel til aktuelle tilstøtende naboer, og har ikke mottatt noen innsigelser. Hvorvidt kommunen godkjenner søknaden, gjenstår foreløpig å se.

Artikkelen fortsetter under:

Foto: Arktekt Øyvind Almaas
Foto: Arktekt Øyvind Almaas Vis mer

- Sjelden mulighet

Fritidsboligen på Bærø, som gikk 700 000 kroner under prisantydning, består av ni rom - hvorav seks er soverom.

I august forklarte Kent Andersen ved Privatmegleren Kragerø at hytta krever en del vedlikehold.

- Så det er klart at det trengs en del arbeid til. Dette var en sjelden mulighet. Det er sjeldent det dukker opp hytter til over ti millioner. De fleste hytter går i arv, denne har for eksempel vært familieeid i nesten hundre år, uttalte Kent Andersen til Dagbladet i sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer