Slik blir Jon Almaas' drømmehytte

Skal pusse opp skjærgårdsperlen - dersom han får grønt lys av kommunen.

SJELDEN MULIGHET: Programleder Jon Almaas kjøpte nylig en hytte til 13,2 millioner kroner i Kragerø. Nå har han renoveringsplaner. Reporter: Celina Morken Vis mer
Publisert

I august ble det kjent at programleder Jon Almaas (53) og kona Ellen Christin Heider (54) hadde oppgradert til en større ferieperle på Bærø i Kragerø.

Det skjedde etter at TV-profilen før sommeren solgte hytta si på Stabbestad i Kragerø for 5,5 millioner. Ifølge Telemarksavisa tjente Almaas to millioner kroner på salget, før han deretter gikk til innkjøp av sin nye fritidsbolig for 13,2 millioner kroner.

Den nye tomta, som rommer 17,5 mål, har ei hovedhytte, et innredet eldhus og et båthus. Eiendommen er også utstyrt med egen brygge og privat strandlinje.

Tar grep ute og inne

Nå er det klart at ekteparet ønsker å pusse opp. Det var Kragerø Blad Vestmar som først omtalte saken.

Nylig sendte Almaas og kona en søknad til kommunen som blant annet omfatter fasadeendringer på hovedhuset, samt oppgraderinger innendørs.

Tiltakene innebærer blant annet:

  • Å bytte og utvide alle vinduer. De nye vinduene vil ha samme farge og utforming som eksisterende.
  • Bytte terrassedør og utvide den noe i bredde og høyde.
  • Erstatte to vinduer med to dører, som skal fungere som henholdsvis bakvei og kjøkkeninngang.
  • Å sette inn fire takvinduer i andre etasje for å få inn mer lys. Dette blir flate, ikke-reflekterende vinduer, to mot sør og to mot nord.

For å illustrere de nye planene, har Almass fått sin far, arkitekt Øyvind Almaas (81), med på laget. Det er han som står for tegningene vedlagt i søknaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer