Slik er milliardærens nye luksusleketøy

Se bildene: Omtalt som en av verdens råeste yachter.

LEVER OPP TIL NAVNET: «Excellence» ble bygget av selskapet Abeking & Rasmussen, mens Winch Design står for innredning av luksusflåten. Foto: Guillaume Plisson / Abeking & Rasmussen
LEVER OPP TIL NAVNET: «Excellence» ble bygget av selskapet Abeking & Rasmussen, mens Winch Design står for innredning av luksusflåten. Foto: Guillaume Plisson / Abeking & Rasmussen Vis mer
Publisert

Det finnes en ny konge på de sju hav: Superyachten «Excellence». Helt siden gigantflåten ble sjøsatt på elva Weser i Tyskland i mai, har den fascinert og imponert yacht-entusiaster verden over.

Nylig stakk fartøyet av med prestisjeutmerkelsene «Best Exterior Design» og «Finest New Superyacht» under prisutdelingen Monaco Yacht Show.

Det er ikke uten grunn.

Med sine 80 meter i lengden byr «Excellence» på toppmoderne funksjoner, der gjestene blant annet kan boltre seg i et stort svømmebasseng (med tilknyttet bar), boblebadekar, samt tilgang på egen båtgarasje på laveste dekk.

Yachten inneholder samtidig en kinosal, egen spaavdeling med badstue og et velutstyrt treningsrom. Flåten har også sju soverom - med plass til tolv gjester totalt.

Et slikt luksuskjøp er imidlertid forbeholdt de færreste av oss. Det er her den amerikanske forretningsmannen og milliardæren Herb Chambers (79) kommer inn. Forbes har møtt 79-åringen i yachtenes hovedstad, Monaco. Der forteller han hvordan det er å stå som eier av den eksklusive superyachten.

- Vel, jeg har eid seks yachter, sier Chambers til magasinet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer