Snuoperasjon: Får beholde «Mesternes»-basseng

Bassenget skulle opprinnelig fjernes etter to år, men nå har Lillesand kommune snudd.

SNUOPERASJON: Lillesand kommune vil likevel tillate at dette bassenget ved luksuseiendommen Kampedalen i Ulvøydalen i Lillesand blir permanent. De hadde i utgangspunktet bare innvilget en midlertidig dispensasjon i forbindelse med innspilling av «Mesternes Mester». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SNUOPERASJON: Lillesand kommune vil likevel tillate at dette bassenget ved luksuseiendommen Kampedalen i Ulvøydalen i Lillesand blir permanent. De hadde i utgangspunktet bare innvilget en midlertidig dispensasjon i forbindelse med innspilling av «Mesternes Mester». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under fjorårets utgave av «Mesternes mester» ble deltakerne innlosjert på luksuseiendommen Kampedalen i Ulvøysund i Lillesand.

Produksjonen fikk i 2021 grønt lys av kommunen til å bygge et midlertidig svømmebasseng på tomta, med et krav om at bassenget måtte fjernes innen 1. april 2023.

Men da datoen kom hadde bassenget ikke blitt fjernet. I stedet gikk huseier, mangemillionæren Robert Hvid Macleod - som er tidligere toppsjef i Frontline, tankrederiet til milliardæren John Fredriksen - til kamp for å beholde bassenget.

Anket på avslag

I mars søkte Grønn Prosjektutvikling, på vegne av Macleod, om å gjøre tiltaket permanent. Denne søknaden ble avslått med hensyn til vern av strandsonen.

Dette avslaget valgt Macleod å klage på, bekreftet hans ansvarlige søker, Esben Gundersen, i Grønn Prosjektutvikling til Børsen tidligere i år.

- Vi både håper og tror at bassenget vil bli liggende, sa Gundersen.

Han pekte blant annet på at administrasjonen i kommunen ikke hadde identifisert «noen negative miljømessige konsekvenser av tiltaket», og at også naboene er positive og støttende til bassenget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer