Søker ti personer til «paradis»

- Det kan bli et nytt liv for deg.

IDYLLISK: Kysten av Tasmanhavet rommer en idyllisk del av New Zealand. Her er Mokau, som ligger rett sør for Awakino. Foto: Eduardo_il_Magnifico / Flickr / Creative Commons
IDYLLISK: Kysten av Tasmanhavet rommer en idyllisk del av New Zealand. Her er Mokau, som ligger rett sør for Awakino. Foto: Eduardo_il_Magnifico / Flickr / Creative Commons Vis mer
Publisert

Historien om den tyske mangemillionæren Karl Reipen og hans noe spesielle annonse får nå oppmerksomhet over store deler av verden.

Den tidligere iskaffe-mogulen oppfordrer nå folk til å søke om å bo sammen med ham i et øde kystparadis, skriver den newzealandske nettavisa Stuff.

- Nytt liv

Gjennom en annonse publisert to ganger i avisa New Zealand Herald jakter Reipen på ti personer i alderen opp til 70 år til det han beskriver som en potensielt livsendrende opplevelse på hans egen Awakino Estate.

- Hvis du er interessert i å leve et liv med en gruppe interessante mennesker, så kan det bli et nytt liv for deg, skriver Reipen.

Annonsen skrives i jeg-form, og er ikke signert.

- Du kan nyte fotturer, fiske, shopping, kajakkpadling, fugletitting, svømming eller å se på de fine dyra, fortsetter han.

Videre understrekes det i annonsen at de som skulle være så heldige å bli valgt ut kan få medbringe egen hest og benytte seg av inneområdet.

Han lokker også med egen vingård som et vakkert samlingspunkt for middager.

Reipen skriver at han har bakgrunn fra internasjonal business, men at han som liten gutt elsket å jobbe på gårder i Tyskland.

«Paradis»

Gården ligger isolert til i Awakino, på vestkysten av New Zealands North Island. Skal en tro Google Maps er nærmest storby nordover Hamilton, en drøye to timers kjøretur unna, mens New Plymouth sørover ligger en time og ti minutters kjøring unna.

Eiendommen grenser både til Tasmanhavet og Awakino River.

Stuff skrev i 2016 at Reipen forsøkte å selge eiendommen for over 50 millioner kroner. Årsaken skal ha vært at tyskeren, som blant annet har brukt eiendommen til oppdrett av dressurhester, ønsket å flytte hjem.

Nå ser han altså ut til å ha snudd, og lokker interesserte med «paradis».

- Jeg kjøpte mye arbeid, og det tok meg ti år å sette det i dagens stand. Nå som alt er ferdig ønsker jeg å dele «paradis» med fine folk, skriver han i annonsen.

KJENT STED: North Island er også kjent som innspillingsstedet til Hobbittun fra «Hobbiten», riktig nok noen mil nordøstover på øya - i Matamata, Waikato. Dette bildet er fra 2010. Foto: Stephen Barker / Rex / Shutterstock / NTB Scanpix
KJENT STED: North Island er også kjent som innspillingsstedet til Hobbittun fra «Hobbiten», riktig nok noen mil nordøstover på øya - i Matamata, Waikato. Dette bildet er fra 2010. Foto: Stephen Barker / Rex / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Planla luksusresort

Reipen er på ingen måte ukjent med oppmerksomhet, og har i en årrekke eid flere luksuriøse eiendommer i området. Ofte har kjøpene vært ledsaget av storslagne planer.

I 2008 kjøpte han Taranakis to største fjellresorter, med ambisjoner om å gjøre dem internasjonalt kjent for et klientell av velstående businessledere og diplomater. Begge eiendommene var blant annet utstyrt med helikopterlandingsplasser, slik at gjestene skulle kunne ankomme luftveien.

MEKTIG SYN: Mount Taranaki i nærheten av New Plymouth er et syn like mektig som planene Karl Reipen hadde for sin fjellresort i området. Foto: Bogdan Cristel / Reuters / NTB Scanpix
MEKTIG SYN: Mount Taranaki i nærheten av New Plymouth er et syn like mektig som planene Karl Reipen hadde for sin fjellresort i området. Foto: Bogdan Cristel / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Det er ikke en businessinvestering. Det er en hobby. Jeg kunne tjent mer gjennom banken, sa han til Taranaki Daily News i 2008.

Seinere solgte han Stratford Mountain House, og grunnla Karl Heinz Reipen-stiftelsen for fortjenesten.

Reipen startet med iskaffe i Tyskland i 1993, etter å ha oppdaget produktet under en ferietur i Alaska.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer