Solgt i hemmelighet: Slår alle rekorder

Danmarks dyreste villa er solgt for svimlende beløp.

PRAKTTOMT: Denne eiendommen ble nylig solgt for en svimlende sum. Villaen ligger i det fasjonable området som strekker seg fra København og nordover langs Øresund, der flere av Danmarks fornemste og dyreste eiendommer ligger. Foto: Kortforsyningen / SDFE Skråfoto
PRAKTTOMT: Denne eiendommen ble nylig solgt for en svimlende sum. Villaen ligger i det fasjonable området som strekker seg fra København og nordover langs Øresund, der flere av Danmarks fornemste og dyreste eiendommer ligger. Foto: Kortforsyningen / SDFE Skråfoto Vis mer
Publisert

Det er ikke bare det norske boligmarkedet som har opplevd glohet temperatur under coronapandemien.

Nylig ble en gigantisk villa med 21 rom, fem bad, privat tennisbane og egen strandlinje, solgt i det som omtales som Danmarks dyreste bolighandel noensinne.

Eiendommen, som ligger i det velstående forstadsnabolaget Vedbæk nord for København, kom aldri ut på det åpne markedet. Salget gikk dermed gjennom i all hemmelighet til en foreløpig ukjent kjøper.

PUNGET UT: Den nye eieren, som foreløpig ikke er offentlig kjent, betalte 150 millioner danske kroner for denne luksuriøse eiendommen. Foto: Kortforsyningen / SDFE Skråfoto
PUNGET UT: Den nye eieren, som foreløpig ikke er offentlig kjent, betalte 150 millioner danske kroner for denne luksuriøse eiendommen. Foto: Kortforsyningen / SDFE Skråfoto Vis mer

- Jeg kan bekrefte at vi har solgt eiendommen. Den er solgt som et diskret salg via vårt nettverk, sier eiendomsmekler Ivan Eltoft Nielsen til Boliga.

Sist solgt i 1995

Ifølge danske Ekstra Bladet, med henvisning til Boliga.dk, kommer det i tinglysningen fram at den 825 kvadratmeter store luksusboligen skiftet eiere for svimlende 150 millioner danske kroner. Det tilsvarer om lag 217 millioner norske.

Ifølge eierskiftehistorikken ble villaen sist omsatt for 18 millioner danske kroner i 1995.

Handelen knuser med dette forrige rekord innen boligsalg i Danmark. Hittil har det dyreste hussalget vært registrert i det fasjonable og villatunge strøket Hambros Allé i Hellerup i 2008.

Ifølge Nyheder24 ble villaen «Bella Vista» den gang solgt for 75 millioner danske kroner. Dermed har Vedbæk-salget en solid økning på 100 prosent med 75 millioner mer.

HEFTIG PRISLAPP: Eiendommen i Voksenkollveien sies å ha i beliggenhet særklasse ovenfor Holmenkollbakken. Det kommer derimot ikke billig. Foto: Ørnelund v/Lasse Lerdahl Vis mer

Gigantkjøp

Danmarks dyreste villasalg legger seg riktignok noe under den norske rekorden. I mai i år ble nemlig den dyreste norske eneboligen solgt for rundt 250 millioner kroner.

Salget ble - i likhet med bolighandelen i Danmark - gjennomført «off market». Kort tid seinere bekreftet imidlertid milliardær Jørgen Dahl at det var han som hadde kjøpt praktvillaen.

- Det er riktig at jeg har kjøpt denne boligen. Etter mange år i leid bolig er jeg veldig glad for at jeg har fått muligheten til å kjøpe denne fantastiske eiendommen. Utover dette har jeg ingen andre kommentarer enn at jeg gleder meg til å flytte inn, uttalte Jørgen Dahl til Børsen, via Sissel Eckblad, kommunikasjonssjef i Sector Alarm.

Det var hedgefondforvalter Thor Johan Furuholmen som inntil overtakelsen hadde eid villaen på Bygdøy. Han bygget boligen, med et bruksareal på 1229 kvadratmeter, i 2007.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer