Tor Olav Trøim:

Solgte London-luksus for kjempesum

Milliardæren Tor Olav Trøim har solgt den eksklusive London-leiligheten han i flere år delte med Celina Midelfart.

BODDE HER: I en sammenslått leilighet i dette praktfulle boligkomplekset i Belgravia-området i London bodde Tor Olav Trøim og Celina Midelfart. Nå er boligen solgt for 80 millioner kroner. Foto: Google Maps
BODDE HER: I en sammenslått leilighet i dette praktfulle boligkomplekset i Belgravia-området i London bodde Tor Olav Trøim og Celina Midelfart. Nå er boligen solgt for 80 millioner kroner. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ganske upåaktet har en mye omtalt leilighet i Londons mest fasjonable strøk skiftet eier.

Det dreier seg om leiligheten som den norske milliardæren og shippingmannen Tor Olav Trøim (60) i flere år delte med den styrtrike kosmetikkarvingen og investoren Celina Midelfart (50) og deres sønn.

Nå viser opplysninger fra det britiske eiendomsregisteret at leiligheten 15. juni i år ble solgt for 5,95 millioner pund, tilsvarende 80 millioner norske kroner.

KJENDISPAR: Tor Olav Trøim og Celina Midelfart var selvskrevne gjester i bryllupet til milliardær Jan Haudemann-Andersen og fiolinist Marte Kroghs i 2014. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJENDISPAR: Tor Olav Trøim og Celina Midelfart var selvskrevne gjester i bryllupet til milliardær Jan Haudemann-Andersen og fiolinist Marte Kroghs i 2014. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kjøperne er et styrtrikt London-par.

Flyttet inn i 2012

Mye har blitt skrevet om denne London-leiligheten, etter at finansparet Trøim og Midelfart ifølge DN flyttet sammen der i 2012.

Selv om boligen så seint som i forrige uke sto registrert i navnet til Trøims Liberia-selskap ES Property Inc., opplyser eiendomsregisteret at en søknad om å overføre eierskapet for tida er til behandling.

I dette dokumentet, signert av Trøims mangeårige representant Erling Lind, bes det om at eierskapet overføres til finansekteparet Shonnel og Malika Malani for den nevnte salgssummen.

Førstnevnte er nyutnevnt medlem i styret som rådgir den britiske regjeringens forsknings, innovasjons- og teknologidepartement.

Han er dessuten styrende partner i private equity-selskapet Advent International.

Eid via Liberia

Helt siden kjøpet i 2009, har Trøims og Midelfarts tidligere London-leilighet vært eid av Liberia-selskapet ES Property Inc.

EIER LONDON-LUKSUS: På denne adressen i Liberia er Trøims to eiendomsselskap registrert. Her er også 13 selskaper knyttet til Panama Papers-lekkasjen registrert. Skjermdump: Google Maps
EIER LONDON-LUKSUS: På denne adressen i Liberia er Trøims to eiendomsselskap registrert. Her er også 13 selskaper knyttet til Panama Papers-lekkasjen registrert. Skjermdump: Google Maps Vis mer

I britenes firmaregister står bare Trøim av de to i dag oppført som eier av selskapet.

Den sammenslåtte leiligheten på over 200 kvadratmeter på Eaton Square i det eksklusive Belgravia-strøket ble kjøpt i 2009, ifølge Dagens Næringsliv for cirka 50 millioner kroner.

Den skal ha gitt tilgang til både hage og tennisbane.

Dagbladet har bedt både Trøims advokat Erling Lind og agenten som registrerte ES Property i det britiske firmaregisteret om å formidle en rekke spørsmål, men har ikke fått noen svar fra Trøim.

Blant spørsmålene var om Celina Midelfart på noe tidspunkt var Trøims medeier i leiligheten i 72 Eaton Square.

Celina Midelfart har ikke ønsket å svare på spørsmål om leiligheten.

REDERKJEMPE: Tor Olav Trøim har gjort det stort som reder, etter at han i 2014 sluttet å være John Fredriksens nære samarbeidspartner og høyre hånd. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
REDERKJEMPE: Tor Olav Trøim har gjort det stort som reder, etter at han i 2014 sluttet å være John Fredriksens nære samarbeidspartner og høyre hånd. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Berømt nabolag

En ti minutters spasertur unna leiligheten ligger luksusboligen til den russiske oligarken Oleg Deripaska. I 2022 tok flere husokkupanter seg inn i den overdådige bygningen, som blant annet huser sju soverom, hjemmekino og et tyrkisk dampbad.

Da de flyttet inn på Eaton Square fikk Trøim og Midelfart et nabolag med berømtheter, som britenes nå avdøde tidligere statsminister Margareth Thatcher og den russiske oligarken Roman Abramovitjs’ familie.

På denne tida tilhørte det styrtrike paret den internasjonale fiffen. I 2013 var de gjester i bryllupet til svenske prinsesse Madeleine, hvor celebriteter som motekongen Valentino og Hollywood-stjerne Anne Hathaway deltok.

OLIGARKTRØBBEL: Flere husokkupanter tok seg inn i oligark Oleg Deripaskas hjem i Belgravia i fjor, etter invasjonen av Ukraina. Foto: Brage Lie Jor / Dagbladet
OLIGARKTRØBBEL: Flere husokkupanter tok seg inn i oligark Oleg Deripaskas hjem i Belgravia i fjor, etter invasjonen av Ukraina. Foto: Brage Lie Jor / Dagbladet Vis mer

Trøim var fortsatt høyre hånd for den norsk-kypriotiske shippingmagnaten John Fredriksen, et samarbeid som opphørte i 2014.

Flyttet hjem til Norge

Hjemme i Norge kastet de stadig glans over fotballaget Vålerengas kamper, blant annet da de i 2015 overvar lagets kamp mot Real Madrid.

I 2019 vakte paret oppsikt etter en Finn-annonse hvor de søkte etter en «oppegående, ansvarsfull og pålitelig heltidsansatt housekeeper/nanny i vårt hjem på Frogner».

PÅGRIPES: Her pågripes demonstranter utenfor det som skal være luksushjemmet til den russiske oligarken som omtales som «Putins favoritt». Video / Reporter: Magnus Paus Vis mer

Samme år meldte Midelfart flytting hjem til Oslo, mens Trøim fortsatt har registrert postadresse i London, hvor selskapet hans Magni Partners også ligger. Det er ikke offentlig kjent hva som er årsaken til at de flyttet fra hverandre.

Med salget av leiligheten i 72 Eaton Square er et punktum satt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer