Dan Børge Akerø:

Solgte villa etter priskutt

TV-veteranen måtte smøre seg med en god dose tålmodighet og svelge en prisreduksjon på flere millioner. Nå har Dan Børge omsider fått solgt boligen.

KVITTET SEG MED HUSET: Dan Børge Akerø og kona Mette har fått solgt eiendommen på Fagerborg i Oslo - ett år etter at den først havnet på markedet. Foto: Geir Olsen / NTB
KVITTET SEG MED HUSET: Dan Børge Akerø og kona Mette har fått solgt eiendommen på Fagerborg i Oslo - ett år etter at den først havnet på markedet. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

I oktober i fjor ble det klart at den tidligere programlederen Dan Børge Akerø (70) og kona Mette Heitmann Akerø (54) skulle selge sitt mangeårige hjem på Fagerborg i Oslo.

Prisantydningen var opprinnelig satt til 29 millioner kroner, noe som mottok lunken stemning fra markedet. Etter bare noen få uker ble prisen kuttet til 27,5 millioner kroner.

Det skulle likevel ta ett år og et meglerbytte før en handel ble gjennomført. Nå kommer det fram at Akerø også godtok enda en prisreduksjon før salgspapirene var signert.

Kjøpte leilighet

Ifølge en tinglysning fra starten av oktober kommer det fram at 70-åringen solgte boligen for 25 millioner kroner - altså fire millioner under første utropspris.

Murvillaen, som paret kjøpte i 1987, har et bruksareal på 357 kvadratmeter og går over fire plan. Den rommer blant annet tre soverom, fem stuer og to bad, hvorav ett har tilknyttet badstue.

Selv har Akerø og kona for lengst startet sin nye tilværelse i en leilighet på Majorstuen i Oslo.

- De kjøpte i 1987 og har storkost seg i boligen, men nå står pensjonisttilværelsen for tur. De flytter til Majorstuen, hvor de har kjøpt en stor leilighet på ett plan, uttalte ansvarlig megler til Børsen i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.