Dan Børge Akerø:

Solgte villa etter priskutt

TV-veteranen måtte smøre seg med en god dose tålmodighet og svelge en prisreduksjon på flere millioner. Nå har Dan Børge omsider fått solgt boligen.

KVITTET SEG MED HUSET: Dan Børge Akerø og kona Mette har fått solgt eiendommen på Fagerborg i Oslo - ett år etter at den først havnet på markedet. Foto: Geir Olsen / NTB
KVITTET SEG MED HUSET: Dan Børge Akerø og kona Mette har fått solgt eiendommen på Fagerborg i Oslo - ett år etter at den først havnet på markedet. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

I oktober i fjor ble det klart at den tidligere programlederen Dan Børge Akerø (70) og kona Mette Heitmann Akerø (54) skulle selge sitt mangeårige hjem på Fagerborg i Oslo.

Prisantydningen var opprinnelig satt til 29 millioner kroner, noe som mottok lunken stemning fra markedet. Etter bare noen få uker ble prisen kuttet til 27,5 millioner kroner.

Det skulle likevel ta ett år og et meglerbytte før en handel ble gjennomført. Nå kommer det fram at Akerø også godtok enda en prisreduksjon før salgspapirene var signert.

Kjøpte leilighet

Ifølge en tinglysning fra starten av oktober kommer det fram at 70-åringen solgte boligen for 25 millioner kroner - altså fire millioner under første utropspris.

Murvillaen, som paret kjøpte i 1987, har et bruksareal på 357 kvadratmeter og går over fire plan. Den rommer blant annet tre soverom, fem stuer og to bad, hvorav ett har tilknyttet badstue.

Selv har Akerø og kona for lengst startet sin nye tilværelse i en leilighet på Majorstuen i Oslo.

- De kjøpte i 1987 og har storkost seg i boligen, men nå står pensjonisttilværelsen for tur. De flytter til Majorstuen, hvor de har kjøpt en stor leilighet på ett plan, uttalte ansvarlig megler til Børsen i fjor.

SE BOLIGEN: Nylig solgt 79 år gamle Knut Wisting villaen sin på Nordstrand i Oslo. Kjøper? Norsk rikskringkasting Vis mer

Veteran

Børsen har vært i kontakt med Dan Børge Akerø for en kommentar til salget. Han ba om en skriftlig henvendelse, men har foreløpig ikke besvart denne.

Akerø har lang fartstid innen norsk tv-underholdning, og har blant annet ledet «LørDan», «Den store klassefesten» og «Senfredag» på NRK.

70-åringen ble først ansatt i statskanalen i 1980, hvor han - med unntak av noen år i TV 2 - ble værende resten av sitt yrkesaktive liv.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer