- Som å vinne i lotto

Jan Tore Kjær har solgt den famøse «tv-hytta» si.

- FERDIG MED SNØSCOOTER: Jan Tore Kjær kjøpte hytta i Sverige i 2010. I fjor ble den lagt ut for salg, og nå har han fått gjennomslag. Foto: Privat
- FERDIG MED SNØSCOOTER: Jan Tore Kjær kjøpte hytta i Sverige i 2010. I fjor ble den lagt ut for salg, og nå har han fått gjennomslag. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I november la tv-profil og tidligere VIF Hockey-direktør Jan Tore Kjær (51) ut fjellhytta si for salg. Fritidseiendommen ligger i Sverige, om lag tre timers kjøretur fra Oslo, og hadde en pris på 5,9 millioner kroner.

Fordelt over 225 kvadratmeter, kunne annonsen by på fire soverom, en stor stue og et romslig kjøkken, samt jacuzzi, badstue, scooter-garasje og en raus terrasse.

I første omgang forsøkte Kjær å selge hytta på egen hånd. Han innså imidlertid raskt at oppdraget var særdeles tidkrevende, og overlot dermed jobben til et meglerkontor i Sälen.

- Jeg hadde rett og slett ikke tid til å reise på hytta for å holde visninger, så vi satte bort jobben til en lokal megler. Etter at de kjørte en privatvisning, fikk vi solgt, sier han til Børsen.

SOLGT TIL EKTEPAR: Hytta befinner seg like over svenskegrensa, og ble solgt til et svensk par. Foto: Privat
SOLGT TIL EKTEPAR: Hytta befinner seg like over svenskegrensa, og ble solgt til et svensk par. Foto: Privat Vis mer
JACUZZI: De nye eierne kan blant annet nyte denne utsikten fra jacuzzien på terrassen. Foto: Privat
JACUZZI: De nye eierne kan blant annet nyte denne utsikten fra jacuzzien på terrassen. Foto: Privat Vis mer

- Spratt champagne

Kjær ønsker ikke å oppgi summen, men hytta skal ha blitt solgt tett opp mot prisantydning.

- Vi fikk først et bud, som vi valgte å avslå. Så kom det et nytt bud fra et svensk ektepar som vi valgte å godta. Hytta var allerede gjeldfri, så dette er som å vinne i lotto. Vi spratt en god gammel årgang med champagne da kjøpet var gjennomført, sier Kjær og ler.

Som en sentral skikkelse i «Iskrigerne» har fritidsboligen figurert i flere episoder av nevnte TV 2-serie. Kjær inviterte blant andre spillerne til sin årlige hyttetur - som kunne ende i en forsidetittel eller to.

KJEFT: VIF Hockey-spillerne fester på klubbdirektør Jan Tore Kjærs hytte, men Kjær liker ikke alle påfunnene. Video: TV 2 Vis mer

Vil finne noe nytt

Til tross for at hytta bærer med seg mye historie, er Kjær innstilt på se framover.

- Vi kjøpte hytta i 2010, og jeg tenker som så at jeg har lekt fra meg på snøscooteren der oppe. Vi har ikke fått brukt den like mye som vi kanskje hadde sett for oss, så da er det fint at noen andre kan få glede av den.

Salget frigjør også kapital til å kunne oppfylle drømmen om et feriehus i Italia.

- Når et kapittel avsluttes, starter et nytt. Vi drømmer om å finne noe i Toscana-området, og har tittet litt der nede. Så får vi se hva det blir til.

Artikkelen fortsetter under:

At Kjær er avhengig av hyttesalget for å kunne sikre seg en feriebolig i utlandet, er derimot ikke gitt. Da tallene for skatteåret 2018 ble offentliggjort i fjor, viste oversikten en solid økning i inntekt mot året før.

- Fantastiske år

I 2017 tjente Kjær i overkant av 4,3 millioner kroner, mens han i 2018 sto oppført med 11,3 millioner, altså sju millioner mer.

- Det har vært et annet liv etter Vålerenga, hvor vi fikk betalt etter hvorvidt det var toppkamp og liknende. Jeg legger fire fantastiske år bak meg, sa 51-åringen til Dagbladet i november.

Kjær har de siste åra vært salgs- og markedsdirektør i Link Mobility, men har presisert at ikke alle pengene kommer fra vanlig lønn.

- Inntekten har gjort at jeg også kan investere i andre selskaper. Selv om jeg ikke tar noen spesielt store sjanser, har det lønnet seg for meg.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer