Sony overrasket alle med elbilen Vision S

Superlekker og fullspekket med teknologi.

NY ELBIL: Sony-sjef Kenicho Yoshida overrasket alle da han presenterte Sony Vision S - en prototype av en elbil. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS, DINSIDE: Det var ikke akkurat det vi hadde sett for oss da Sony avholdt sin pressekonferanse i forkant av årets CES-messe i Las Vegas, men jo - etter at selskapet hadde avslørt detaljer om nye OLED-skjermer og Playstation 5, kom den desidert største overraskelsen så langt i år: Elbilen Sony Vision S.

Lekre linjer

Og selv om det foreløpig bare er snakk om en prototype, må vi bare innrømme at vi synes den ser riktig så lekker ut. Etter gispet fra forsamlingen å dømme, var vi ikke alene om å synes akkurat det.

VIL HA: Til å være en prototype, må vi si at designen er meget vellykket. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VIL HA: Til å være en prototype, må vi si at designen er meget vellykket. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Så hvorfor gjør Sony dette?

- Prototypen er et symbol på vårt fokus på en fremtid innenfor mobilitet, svarer Sony-sjefen Kenicho Yoshida noe kryptisk fra scenen.

For det er neppe en bil som settes i produksjon, selv om publikum virkelig så ut til å like det de så. Det var til tider nærmest umulig å bane seg vei fram mot scenen der bilen hadde rullet ut noen minutter tidligere.

Fullstappet med teknologi

Og bilen er naturligvis utstyrt med alt det siste innen teknologi, inkludert 33 forskjellige sensorer på inn- og utsiden som sørger for all mulig slags sikkerhet, en rekke skjermer, i tillegg til et 360 graders lydsystem. Det er tross alt Sony som står bak.

Bilen har de imidlertid utviklet sammen med en rekke andre teknologiselskaper, mens bilutstyrsleverandøren Magna har stått for det biltekniske.

Så får vi se om begeistringen blant publikum på CES har gitt grobunn for en mulig fremtidig ny bilprodusent ...

Hva synes du om designen? Bruk debattfeltet under for å dele dine tanker med andre lesere.

Flere ferske nyheter fra CES 2020

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer