Sony overrasket alle med elbilen Vision S

Superlekker og fullspekket med teknologi.

NY ELBIL: Sony-sjef Kenicho Yoshida overrasket alle da han presenterte Sony Vision S - en prototype av en elbil. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS, DINSIDE: Det var ikke akkurat det vi hadde sett for oss da Sony avholdt sin pressekonferanse i forkant av årets CES-messe i Las Vegas, men jo - etter at selskapet hadde avslørt detaljer om nye OLED-skjermer og Playstation 5, kom den desidert største overraskelsen så langt i år: Elbilen Sony Vision S.

Lekre linjer

Og selv om det foreløpig bare er snakk om en prototype, må vi bare innrømme at vi synes den ser riktig så lekker ut. Etter gispet fra forsamlingen å dømme, var vi ikke alene om å synes akkurat det.

Så hvorfor gjør Sony dette?

- Prototypen er et symbol på vårt fokus på en fremtid innenfor mobilitet, svarer Sony-sjefen Kenicho Yoshida noe kryptisk fra scenen.

For det er neppe en bil som settes i produksjon, selv om publikum virkelig så ut til å like det de så. Det var til tider nærmest umulig å bane seg vei fram mot scenen der bilen hadde rullet ut noen minutter tidligere.

Fullstappet med teknologi

Og bilen er naturligvis utstyrt med alt det siste innen teknologi, inkludert 33 forskjellige sensorer på inn- og utsiden som sørger for all mulig slags sikkerhet, en rekke skjermer, i tillegg til et 360 graders lydsystem. Det er tross alt Sony som står bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.