Stappfullt i Troms - sender ski-turister andre steder

Alt er allerede bestilt i høysesongen i Lyngen og nabokommunen Kåfjord. Skituristene lokkes nå til andre kommuner i området.

FULLT: Det er ikke plass til flere turister i Lyngen i høysesongen. Nå sendes turitstene andre steder enn Lyngsalpene på bildet. Foto: David And Judy Lomax / REX / NTB Scanpix
FULLT: Det er ikke plass til flere turister i Lyngen i høysesongen. Nå sendes turitstene andre steder enn Lyngsalpene på bildet. Foto: David And Judy Lomax / REX / NTB Scanpix Vis mer

Om lag 30.000 utenlandske skiturister besøker Nord-Troms hvert år, ifølge Visit Lyngenfjord. Allerede er alt bestilt for mars og april, som er høysesong, skriver NRK.

Turistene blir derfor sendt til andre steder i området.

– Vi ser at det er stort potensial for toppturer i både Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen. Men det er mange ledige senger. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier reiselivssjef Georg Sichelschmidt i Nord-Troms til kanalen.

Visit Lyngenfjord har tatt grep for å få skituristene til å oppdage andre fjellområder i Troms. Med en toppturguide for Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen, laget av vintersportsmagasinet Fri Flyt i samarbeid reiseselskapet, håper de at turistene velger nye destinasjoner.

– Vi ser utfordring i bærekraft. Det er søppel og dobesøk overalt. Vi må legge til rette for sånne ting og være føre var, som vi ikke har vært så flinke til, sier toppturguide og skredekspert Espen Nordahl til Fri Flyt.

Reiselivssjef Sichelschmidt håper prosjektet på sikt vil føre til flere lokale arbeidsplasser. Samtidig mener han det er bærekraftig å spre turismen over et større område i Nord-Troms.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer