Stenger

Skianlegget i den franske byen La Sambuy like ved Mont Blanc stenger permanent. Det er for lite snø.

SNØKRISE: Flere skidestinasjoner i Frankrike må ta grep på grunn av en kortere vintersesong. Dette bildet er fra Le Semnoz ski resort ved Annecy, ikke langt fra La Sambuy. Foto: Jeff Pachoud/AFP
SNØKRISE: Flere skidestinasjoner i Frankrike må ta grep på grunn av en kortere vintersesong. Dette bildet er fra Le Semnoz ski resort ved Annecy, ikke langt fra La Sambuy. Foto: Jeff Pachoud/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets skisesong var preget av rekordhøye temperaturer og lite snø i en rekke europeiske land.

Flere skisentre måtte stenge dørene. Det som skulle ha vært kritthvite skibakker var i stedet brun gjørme.

Nå melder CNN at skianlegget i den franske alpebyen La Sambuy stenger permanent som en konsekvens av varmere temperaturer.

RISIKABELT: En gruppe på snøscooter i Yakutia, Russland har flaks i sitt møte med en isbjørn. Reporter: Emma Dalen. Video: Kameraone. Vis mer

Store underskudd

- Før hadde vi snø fra 1. desember og helt til 30. mars. Forrige vinter var det bare fire uker med snø, og selv da var det ikke mye. Det førte til at steiner og grus dukket opp i løypene veldig fort, sier ordfører i byen, Jacques Dalex, til nettstedet.

På grunn av at skianlegget bare kunne holde åpent i fem uker i januar og februar, gikk de med et dundrende underskudd på rundt 500 000 euro, nesten 6 millioner norske kroner, ifølge ordføreren.

Bare det å holde heisene i gang koster 80 000 euro i året, nesten 1 million kroner.

Avgjørelsen om å stenge skistedet ble tatt av byens bystyre, og skiheisene skal nå demonteres så raskt som mulig.

Byens ordfører håper likevel å kunne tiltrekke seg turister, men da mer som en sommer- og utendørsdestinasjon, ifølge nettstedet.

- Skadelig

Ordføreren har derimot ikke med seg hele byen på bystyrets avgjørelse. Foreningen «Tous Ensemble Pour La Sambuy», som kan oversettes til «Alle sammen for La Sambuy», har varslet at de vil gå rettens vei for å omgjøre vedtaket.

De mener stolheisen ikke bør tas ned, men heller brukes hele året.

- Stengingen er skadelig for byen. Skianlegget er et sosialt element i vår lille by med 7500 innbyggere, sier foreningens leder Christian Bailly til CNN.

La Sambuy er ikke den eneste franske byen som preges av varmere vintersesonger.

Ifølge den franske klimagruppa Mountain Wilderness, har 22 skiheiser i Frankrike blitt fjernet siden 2001. De anslår også at det står 106 ubrukte skiheiser rundt omkring i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer