Michelin 2022

Stjernedryss til Norge

Fire nye norske restauranter har fått en stjerne i Michelin-guiden.

JUBILEUM: Bent Stiansens Statholdergaarden er den restauranten som har holdt lengst på en stjerne i Skandinavia, og dette er det 25. året restauranten har en stjerne i guiden. I dag driver han restauranten sammen med datteren Natascha Stiansen. Foto: Elisabeth Dalseg
JUBILEUM: Bent Stiansens Statholdergaarden er den restauranten som har holdt lengst på en stjerne i Skandinavia, og dette er det 25. året restauranten har en stjerne i guiden. I dag driver han restauranten sammen med datteren Natascha Stiansen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge har fire nye Michelinstjerner! I kveld delte Michelin-guiden ut årets nye stjerner til nordiske restauranter, og fire av dem er norske.

En av dem gikk til Schlägergården og Björn Svensson. Det er fjerde gang Björn Svensson har blitt tildelt en Michelin-stjerne for en av sine restauranter. Tidligere har han fått stjerne for Oscarsgate 2, Fauna og Galt.

Også Jo Bøe Klakegg, som startet Fauna med Svensson og jobbet med Svensson på Galt, fikk sin første stjerne for Hot Shop, restauranten på Rodeløkka som var fleres store favoritt.

Christopher Haatuft fikk også endelig sin første stjerne for Lysverket i Bergen. Mange hadde nettopp Lysverket som favoritt under utdelingen i 2016, ikke minst fordi Michelin teaset den nye guiden med en guide med bilde av Bryggen i Bergen.

Sist, men ikke minst, fikk Hyde i Oslo, med Matthew North i spissen, en stjerne. Restauranten som tok over lokalene til kokkefavoritten Pjoltergeist, åpnet ikke lenge før pandemien, men ble raskt et populært spisested.

Special Awards

Gwendal Poullenec, Michelin-sjefen begynte kveldens seremoni med å dele ut særskilte utmærkelser, og første mann på scenen var norsk:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.