Stjernemeklerne kapret luksusbolig

Profilert meklerpar sikret seg «et lite stykke New York» midt i Oslo sentrum.

BARCODEUTSIKT: Helene Solberg og Hans Houeland lever av å selge luksuseiendommer. I denne videoen tar de oss med inn i sin egen nye leilighet, som snart står klar midt i Oslos nye Dronning Eufemias gate. Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi kikket på flere leiligheter i Bjørvika, og var lenge fram og tilbake med hva vi egentlig ønsket oss. Så dukket denne opp, som vi falt fullstendig for.

Eiendomsmeklerne Hans Houeland (38) og Helene Solberg (34) har nå flyttet inn i det de omtaler som sin «drømmebolig».

I januar punget kjæresteparet ut 11,9 millioner kroner for en toppmoderne hjørneleiligheten ved eksklusive Barcode i Oslo sentrum.

LUKSUSBOLIG: Helene Solberg og Hans Houeland blir samboere i en splitter ny leilighet i Oslo sentrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LUKSUSBOLIG: Helene Solberg og Hans Houeland blir samboere i en splitter ny leilighet i Oslo sentrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Hele leiligheten blir et konsept av sort og hvitt, der vi ønsker å spille på kontraster. Her kommer det et stort spisebord med plass til 11-12 personer. Det skal bli et samlingssted for venner og familie, sier Houeland og gestikulerer like ved kjøkkenøya.

- Ønsket noe unikt

Parets nye hjem består av tre soverom og to bad, samt stue med åpen kjøkkenløsning og enorme vindusflater. Alt omkranset av høyreiste bygninger og særegen arkitektur.

ØYE FOR DETALJER: Dette vinduet var årsaken til at paret falt hodestups for leiligheten. Forrige uke la håndtverkerne siste finpuss på verket den toppmoderne boligen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ØYE FOR DETALJER: Dette vinduet var årsaken til at paret falt hodestups for leiligheten. Forrige uke la håndtverkerne siste finpuss på verket den toppmoderne boligen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
  • Se omvisning øverst i artikkelen.

- Dette er det nærmeste du kommer New York i Oslo. Når man står her, føler du nesten at du flyr litt. Du får virkelig Barcode rett inn i stua. Det store vinduet her skaper en helt sinnssyk romfølelse, sier Solberg og fortsetter:

- Vi har lenge ønsket oss noe helt unikt, med følelsen av å bo i en verdensmetropol. Denne oppfyller alle kriteriene for det vi så for oss i en byleilighet.

UTSIKT: Houeland og Solberg ser fram til å nyte en kopp kaffe på balkongen. I bakgrunnen ser man blant annet det nye Munchmuseet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTSIKT: Houeland og Solberg ser fram til å nyte en kopp kaffe på balkongen. I bakgrunnen ser man blant annet det nye Munchmuseet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Flinkest

Børsen fikk nylig en eksklusiv sniktitt inn i meklerduoens hjem, som inkluderer en moderne peis, benkeplater i granitt og enstavs parkett. På samme tid har Houeland og kjæresten investert i spesialdesignede møbler fra Marbella.

- Hvem av dere står for innredning?

- Det er Hans. Han er definitivt flinkest når det kommer til slike ting, så jeg lar ham bestemme.

- Jeg har fått «carte blanche», istemmer Houeland.

Artikkelen fortsetter under:

Hovedsoverommet, som har walk-in-garderobe og tilknyttet bad, blir parets eget. Proffmeklerne har imidlertid to barn hver fra tidligere forhold, og de øvrige soverommene blir dermed disponert som barnerom.

- Helene har også en leilighet på Snarøya som hun kommer til å benytte seg av når hun har sine barn.

Uheldig start

Houeland og Solberg har vært kjærester i om lag to år. I et større intervju med Børsen nylig åpnet paret blant annet opp om karriere, privatliv og deres første - relativt uheldige - møte.

Artikkelen fortsetter under:

- Første gang vi møttes var Helene faktisk høygravid. Det tok noen år før vi traff på hverandre igjen. Jeg tror hun opplevde meg som cocky og lite imøtekommende, fortalte Houeland.

Partene skulle møtes til et forretningsmøte. Målet var å diskutere mulighetene for et samarbeid. Det endte med en krasjlanding.

- Ha-ha! Det stemmer nok ganske bra. Vi hadde en jobbmiddag, tre menn og meg. Da vi satt og diskuterte, opplevde jeg at Hans bare henvendte seg til gutta. Jeg var jo gravid, og full i hormoner, men feminist som jeg er, husker jeg at jeg tenkte: «Herregud, for en dust».

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer