Superyacht-bildet går verden rundt

Holdt pusten da luksusfartøyet måtte manøvreres gjennom trang kanal.

YACHT: Bildene av luksusfartøyet har gått viralt etter det seilte gjennom en av Nederlands trange kanaler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kunne skipsgiganten Feadship omsider sjøsette en av de største og mest spektakulære superyachtene i sin portefølje til nå.

Operasjonen gikk ut på å transportere det 94 meter lange luksusfartøyet «Project 817» fra selskapets Kaag Island-anlegg til Rotterdam. Det krevde millimeterpresisjon av mannskapet om bord.

Superyachten måtte nemlig manøvreres gjennom en av Nederlands mange og trange kanaler.

- Gjort inntrykk

Ifølge CNN er det i utgangspunktet en kjent transportrute for frakt av båter. Grunnet fartøyets enorme størrelse, var oppdraget imidlertid langt mer krevende enn normalt.

Det resulterte i svært forbløffende scener.

Til stede for å dokumentere den iøynefallende operasjonen, var den nederlandske fotografen Tom van Oossanen - som livnærer seg på blant annet slike fotooppdrag.

- Å se båter som dette bli transportert, er alltid svært imponerende. De største er vanligvis mellom 45 og 80 meter, men denne var eksepsjonelt stor, noe som ser ut til å ha gjort inntrykk på medier verden over, sier Oossanen til Børsen.

- Bare én vei

Bildene hans er plukket opp av blant andre CNN og Daily Mail. Overfor førstnevnte forklarer Oossanen at «Project 817» er konstruert nettopp for å kunne komme seg gjennom disse kanalene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer