Tivoli stenger millionsatsing

Full stopp for populær attraksjon to måneder etter åpning.

POPULÆRT: I 2018 hadde Tivoli 4,8 millioner besøkende innom førnøyelsesparken. Nå har det oppstått trøbbel for en av de største attraksjonene. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
POPULÆRT: I 2018 hadde Tivoli 4,8 millioner besøkende innom førnøyelsesparken. Nå har det oppstått trøbbel for en av de største attraksjonene. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvert år strømmer tusenvis av mennesker til fornøyelsesparken Tivoli i hjertet av København. I desember åpnet den nye attraksjonen «Mælkevejen», en investering som har kostet eierne nærmere 70 millioner norske kroner.

Drøye to måneder etter at det røde båndet ble klippet, er attraksjonen nå stengt. Det bekrefter pressesjef Torben Plank overfor danske BT og Ekstra Bladet.

- Det er en stein i skoen, og jeg kan ikke sette et tall på hvor mye det vil koste oss. Det er virkelig irriterende, og vi skuffer også noen gjester, noe vi beklager.

«Odinexpressen» ble i fjor erstattet av «Mælkevejen», og var den tredje mest populære attraksjonen i fornøyelsesparken. Ifølge Tivolis nettsider er sistnevnte en ny og forbedret versjon - som på det høyeste punktet strekker seg 17 meter over bakken.

«Attraksjonen er dessverre ute av drift», heter det på nettsidene mandag.

Måtte evakuere

Valget om å trekke ut stikkontakten skjer blant annet etter flere tekniske problemer. Seinest fredag forrige uke stoppet «Mælkevejen» opp med passasjerer om bord. Ifølge BT er det ikke første gang Tivoli har måttet evakuere gjestene i nevnte attraksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer