Tivoli stenger millionsatsing

Full stopp for populær attraksjon to måneder etter åpning.

POPULÆRT: I 2018 hadde Tivoli 4,8 millioner besøkende innom førnøyelsesparken. Nå har det oppstått trøbbel for en av de største attraksjonene. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
POPULÆRT: I 2018 hadde Tivoli 4,8 millioner besøkende innom førnøyelsesparken. Nå har det oppstått trøbbel for en av de største attraksjonene. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvert år strømmer tusenvis av mennesker til fornøyelsesparken Tivoli i hjertet av København. I desember åpnet den nye attraksjonen «Mælkevejen», en investering som har kostet eierne nærmere 70 millioner norske kroner.

Drøye to måneder etter at det røde båndet ble klippet, er attraksjonen nå stengt. Det bekrefter pressesjef Torben Plank overfor danske BT og Ekstra Bladet.

- Det er en stein i skoen, og jeg kan ikke sette et tall på hvor mye det vil koste oss. Det er virkelig irriterende, og vi skuffer også noen gjester, noe vi beklager.

GÅR IKKE PÅ SKINNER: «Mælkevejen» har kostet om lag 50 millioner danske kroner å bygge. Nå står den bom stille. Foto: NTB Scanpix
GÅR IKKE PÅ SKINNER: «Mælkevejen» har kostet om lag 50 millioner danske kroner å bygge. Nå står den bom stille. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Odinexpressen» ble i fjor erstattet av «Mælkevejen», og var den tredje mest populære attraksjonen i fornøyelsesparken. Ifølge Tivolis nettsider er sistnevnte en ny og forbedret versjon - som på det høyeste punktet strekker seg 17 meter over bakken.

«Attraksjonen er dessverre ute av drift», heter det på nettsidene mandag.

Måtte evakuere

Valget om å trekke ut stikkontakten skjer blant annet etter flere tekniske problemer. Seinest fredag forrige uke stoppet «Mælkevejen» opp med passasjerer om bord. Ifølge BT er det ikke første gang Tivoli har måttet evakuere gjestene i nevnte attraksjon.

Artikkelen fortsetter under:

VEKKER OPPSIKT: Flere tyskere satt kaffen i halsen etter at bilder og video av attraksjonen «Easy Fly» ble spredd i sosiale medier, ifølge EkstraBladet. Video: Reddit. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

- Hovedutfordringen er at det har vært en produksjonsfeil på deler som kontrollerer motorene. Når de blir overbelastet, stopper den å kjøre, sier Torben Plank til avisa.

Han understreker derimot at sikkerheten har vært godt ivaretatt.

- Vi henter ikke ut folk fra det høyeste punktet, men vogna ruller tilbake til et sted hvor man kan få dem ut. Derfra klatrer de ned en 2,5 meters høy stige, sier Plank, som har forståelse for at stigen kan oppleves som bratt og ubehagelig.

- Åpner i april

«Mælkevejen» vil være ute av drift resten av vintersesongen. Pressesjefen opplyser at attraksjonen etter planen skal være tilgjengelig for besøkende igjen i april.

I 2018 hadde Tivoli 4,8 millioner besøkende innom dørene, ifølge de siste tilgjengelige tallene. Samtidig hadde fornøyelsesparken en omsetning på 1,5 milliarder danske kroner samme år.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer