Mona Høiness:

Trekker luksus­­villaen fra markedet

- Ville vært pussig å sette ned prisen.

LANDETS DYRESTE: Mona Høiness ber om 125 millioner kroner for Frogner-villaen. Foto: Zovenfra. Reporter: Madeleine Liereng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av september ble det kjent at advokat Mona Høiness (62) ville selge sin herskapelige eiendom på Frogner.

Prisantydningen ble satt til svimlende 125 millioner kroner. Seks måneder seinere er Norges dyreste bolig på det åpne markedet fortsatt ikke solgt. Nå er annonsen for villaen fjernet fra Finn.

- Nå har eiendommen ligget ute på markedet en stund, og jeg har derfor rådet selger til å ta den av for en periode. Det er ikke noe dramatikk som ligger til grunn, forsikrer eiendomsmegler Roy Blixt i Sem & Johnsen til Børsen.

INGEN TILSLAG: Advokat Mona Høiness har forsøkt å selge Frogner-villaen i seks måneder - foreløpig uten hell. Foto: Terje Bendiksby / NTB
INGEN TILSLAG: Advokat Mona Høiness har forsøkt å selge Frogner-villaen i seks måneder - foreløpig uten hell. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Pussig

Eiendommen i Eckersbergs gate 47 består av et hovedhus, portnerbolig og dobbel garasje. Bruksarealet er på 758 kvadratmeter. Inkludert omkostninger, kan kjøper måtte belage seg på å bla opp drøye 128 millioner kroner.

Blixt forteller at de har jobbet med ulike interessenter, men at et bud av ønskelig størrelse har uteblitt.

- Har dere vurdert å senke prisen?

- Vi må ha riktig pris og riktig interessent. Med tanke på interessen, ville det vært pussig å sette ned prisen.

- Riktig kjøper

- Men hvorfor velger dere å trekke annonsen?

- Jeg ser ingen grunn til at den ligger ute akkurat nå, særlig når vi jobber med en konkret interessent i form av en ambassade. Jeg har hele tiden ment at en ambassade vil være helt riktig kjøper for dette, men slike prosesser tar ofte lang tid.

Skulle ambassaden trekke seg, utelukker ikke megler at de vil legge eiendommen ut igjen på et seinere tidspunkt.

- Vi må se om dette går i orden. Akkurat nå jobber vi med saken.

Høiness arvet i sin tid herskapshuset fra et eldre ektepar. Det er tidligere etablert at hun måtte gjennom en årelang rettssak med flere av ekteparets slektninger for å gjøre krav på villaen.

- Jeg skal flytte, og har ingen kommentar utover det, uttalte Mona Høiness på telefon til Børsen i fjor om bakteppet for salget.

Vant rettssak

Det var i 2014 at Høiness vant rettssaken mot en rekke slektninger av det eldre ekteparet som hadde testamentert bort boligen til 62-åringen.

Hun var oppført som eneste arving etter at barnløse Synnøve Alver Urdahl og Per Urdahl døde i 2007.

Spørsmålet i rettssaken var om Urdahl hadde vært frisk nok og hatt nok mental kapasitet da hun skrev testamentet, eller om det kunne bevises at hun hadde vært «sinnssyk eller sjelelig svekket» og at det var årsaken til at hun testamenterte bort hele formuen til Høiness.

Høiness på sin side mente at hun var som en datter for ekteparet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer