TV-slott satte prisrekord

Sønnen til mediemogul Rupert Murdoch, Lachlan, har kjøpt herskapsboligen Chartwell i Los Angeles for svimlende 150 millioner dollar.

KOSTBART: Chartwell-eiendommen i Bel-Air i Los Angeles er solgt som Californias dyreste bolig for 150 millioner dollar. Foto: Google
KOSTBART: Chartwell-eiendommen i Bel-Air i Los Angeles er solgt som Californias dyreste bolig for 150 millioner dollar. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Chartwell Estate er berømt i USA for å spille rollen som kulisse i den svært populære TV-serien «The Beverly Hillbillies», som gikk på amerikanske skjermer fra 1962 til 1971.

Nå er det sønnen til den berømte mediemogulen Rupert Murdoch, Lachlan (48), som har kjøpt eiendommen i Bel-Air, ifølge . Han skal ha betalt 150 millioner dollar, eller snaut 1,4 milliarder kroner, melder Los Angeles Times. Det gjør Chartwell Estate i et av USAs aller mest eksklusive nabolag, Bel-Air, til den dyreste boligen som er solgt i California noensinne.

TV-slott

Hovedbygget, som er bygget som et fransk slott i neoklassisk stil, ble bygget på 1930-tallet, skriver CNN. Bygget ble berømt som fasade for huset til den svært usofistikerte familien Clampett i TV-serien «The Beverly Hillbillies». I TV-serien flytter de inn i huset etter plutselig å ha blitt styrtrike. Serien skal ha betalt 500 dollar dagen for å filme utendørscener på eiendommen.

Boligkjøpet er nå det nest dyreste noensinne i USA. Det er bare slått av leiligheten hegdefond-sjefen Ken Griffin kjøpte i New York i januar. Han bladde opp 238 millioner dollar - snaut 2,2 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer