Ufattelig whisky-funn: - Enestående

- Den mest omfattende private samlingen vi har sett.

SKATTKAMMERET: Richard Gooding samlet på whisky i to tiår. Hans lidenskap gikk under radaren - og var en godt bevart hemmelighet fram til nå, fem år etter hans død. Foto: Whisky Auctioneer
SKATTKAMMERET: Richard Gooding samlet på whisky i to tiår. Hans lidenskap gikk under radaren - og var en godt bevart hemmelighet fram til nå, fem år etter hans død. Foto: Whisky Auctioneer Vis mer
Publisert

Sommeren 2014 døde den amerikanske forretningsmannen Richard Gooding (67) som følge av hudkreft. Colorado-mannen overtok familieselskapet Pepsi Cola Bottling Company på slutten av 70-tallet, før han seinere solgte tappeselskapet i 1988.

Gooding var nemlig tørst etter noe helt annet enn brus. I to tiår dyrket han en enorm interesse for whisky. Ifølge BBC dro forretningsmannen regelmessig til Skottland i sitt privatfly - i søken etter brunt gull.

Goodings samling vokste seg etter hvert stor, og ble plassert i et privat skattkammer i familiens Colorado-hjem.

- Det var tydelig for oss som familie at det å samle på whisky var en av Richards største lidenskaper. Han ble alltid storfornøyd da han lyktes i å finne en ny flaske. Hans mål var å finne en flaske fra hvert eneste destilleri, mens favoritten hans alltid var fra Bowmore, forteller Goodings enke, Nancy i en offisiell uttalelse.

- Utrolig

Da amerikaneren døde, skulle det gå fem år før offentligheten ble introdusert for det som nå har fått tilnavnet «den perfekte whisky-samlingen». Funnet har forbløffet eksperter, der Goodings lidenskapsprosjekt blir omtalt som «enestående», «ufattelig sjelden» og «hinsides imponerende.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer