Varsler avslag for «Bettan»

Elisabeth Andreassen ønsker å renovere ved hytteparadiset sitt i Asker, men møter motstand hos kommunen.

OPPUSSINGSPLANER: Elisabeth Andreassen ønsker å fornye bebyggelse ved hytta si i Oslofjorden. Her avbildet på hytta i 2017. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
OPPUSSINGSPLANER: Elisabeth Andreassen ønsker å fornye bebyggelse ved hytta si i Oslofjorden. Her avbildet på hytta i 2017. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1992 sikret Elisabeth «Bettan» Andreassen (63) seg sitt eget ferieparadis på Brønnøya i Asker. På nyåret sendte sangeren en søknad til kommunen om tillatelse til å rive et uthus på fritidseiendommen, som ligger idyllisk til ved sjøen.

Andreassens plan er å føre opp et nytt uthus på 22,2 kvadratmeter. Det skal etter planen bli like stort som eksisterende bygningsmasse, og plasseres samme sted som før.

- Eksisterende uthus ønskes erstattet med et nytt med samme møneretning som fritidsboligen. I dag består tomten av en fritidsbolig, et båthus og et uthus. Uthuset ønskes erstattet, heter det i søknaden.

VED SJØEN: Elisabeth Andreassen kjøpte hytta på Brønnøya i Oslofjorden i 1992. Foto: Tor Kvello / Se og Hør
VED SJØEN: Elisabeth Andreassen kjøpte hytta på Brønnøya i Oslofjorden i 1992. Foto: Tor Kvello / Se og Hør Vis mer

- Stor overskridelse

Nå møter imidlertid «Bettan» motstand hos Asker kommunes byggesaksavdeling. Det var Budstikka som først omtalte saken.

- Det planlagte nye uthuset på 22 kvadratmeter vil sammen med eksisterende strandhus på 9,5 kvadratmeter, medføre en forholdsvis stor overskridelse med hensyn til antall og størrelse for to uthus, på samlet bebygd areal på 31,5 kvadratmeter, skriver kommunen i tilsvarsbrevet som Børsen har fått innsyn i.

HYTTEMARKEDET I INDRE OSLOFJORD: Hyttemegler Marius Berge tror denne hytta på Nakholmen vil sette ny prisrekord i indre Oslofjord. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Saksbehandleren viser til at «Brønnøya har store kulturelle og naturgitte verdier som det er viktig å ivareta slik at vegetasjon, landskap og miljø blir minst mulig berørt og kan bevares.»

- Bygningene skal begrenses i størrelser og antall, og skal tilpasses og videreføre kvalitetene i området med både med hensyn til bebyggelse, landskap, vegetasjon, kulturminner, miljø og biologisk mangfold, heter det.

Varsler avslag

Kommunen opplyser videre at de, i henhold til reguleringsplanen, kan tillate oppføring av et uthus på inntil 15 kvadratmeter.

Videre varsler saksbehandleren avslag, med oppfordring om at det sendes en søknad om dispensasjon - noe «Bettan» og hennes arkitekt har gjort. Inntil videre gjenstår det altså å se hvorvidt sangeren får fritakelse til å gjennomføre byggeplanene.

Børsen har vært i kontakt med Elisabeth Andreassen. Hun henviser videre til sin arkitekt, Pieter Paul Furnée, i Boxs Arkitektstudio:

- Elisabeth er veldig opptatt av en ordentlig og nøktern løsning. Vi er helt enige med kommunen om å ivareta vegetasjon, landskap og miljø, så det er derfor vi ønsker å bygge på samme sted, med samme størrelse – utenfor strandsonen. Nå har vi søkt dispensasjon, og avventer behandling av denne, sier Furnée til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer