Varsler avslag for «Bettan»

Elisabeth Andreassen ønsker å renovere ved hytteparadiset sitt i Asker, men møter motstand hos kommunen.

OPPUSSINGSPLANER: Elisabeth Andreassen ønsker å fornye bebyggelse ved hytta si i Oslofjorden. Her avbildet på hytta i 2017. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
OPPUSSINGSPLANER: Elisabeth Andreassen ønsker å fornye bebyggelse ved hytta si i Oslofjorden. Her avbildet på hytta i 2017. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1992 sikret Elisabeth «Bettan» Andreassen (63) seg sitt eget ferieparadis på Brønnøya i Asker. På nyåret sendte sangeren en søknad til kommunen om tillatelse til å rive et uthus på fritidseiendommen, som ligger idyllisk til ved sjøen.

Andreassens plan er å føre opp et nytt uthus på 22,2 kvadratmeter. Det skal etter planen bli like stort som eksisterende bygningsmasse, og plasseres samme sted som før.

- Eksisterende uthus ønskes erstattet med et nytt med samme møneretning som fritidsboligen. I dag består tomten av en fritidsbolig, et båthus og et uthus. Uthuset ønskes erstattet, heter det i søknaden.

- Stor overskridelse

Nå møter imidlertid «Bettan» motstand hos Asker kommunes byggesaksavdeling. Det var Budstikka som først omtalte saken.

- Det planlagte nye uthuset på 22 kvadratmeter vil sammen med eksisterende strandhus på 9,5 kvadratmeter, medføre en forholdsvis stor overskridelse med hensyn til antall og størrelse for to uthus, på samlet bebygd areal på 31,5 kvadratmeter, skriver kommunen i tilsvarsbrevet som Børsen har fått innsyn i.

Saksbehandleren viser til at «Brønnøya har store kulturelle og naturgitte verdier som det er viktig å ivareta slik at vegetasjon, landskap og miljø blir minst mulig berørt og kan bevares.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer