Verdens høyeste hotell

Det er tett i toppen blant verdens høyeste hotell. Nå annonseres det som skal ta teten, med 360,4 meters høyde.

VERDENS HØYSETS HOTELL: Ciel Tower, som er under bygging, kan bli verdens høyeste dersom ingen andre melder seg på i mellomtida. Det skal bli 360,4 meter høyt. Dagens rekordholder ligger også i Dubai. Foto: The First Group
VERDENS HØYSETS HOTELL: Ciel Tower, som er under bygging, kan bli verdens høyeste dersom ingen andre melder seg på i mellomtida. Det skal bli 360,4 meter høyt. Dagens rekordholder ligger også i Dubai. Foto: The First Group Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det knives stadig i toppen om tittelen verdens høyeste hotell, bygning, skyskraper, konstruksjon, tårn og annet. Og det er mange land som er med i den stadig pågående konkurransen.

Nå skriver CNN at Dubai skal få verdens høyeste hotell - igjen.

82 etasjer, 360,4 meter

Bygget det er snakk om er Ciel Tower, som ifølge planene skal bli 360,4 meter høyt.

Det er eiendomsutviklerselskapet, The First Group, som står bak bygget, som nå bekrefter informasjonen.

De 82 etasjene skal ifølge First Group inneholde 777 hotellsuiter og 240 luksusleiligheter, i tillegg til flere restauranter, observasjonsdekk og et uendelighetsbasseng på toppen.

Byggingen har vært i gang siden 2016, og ifølge planene skal det nye høyhotellet stå ferdig i løpet av 2022 eller tidlig 2023.

Det er ikke nevnt hva det vil koste å overnatte i det nye høyhotellet.

En overnatting på dagens rekordholder av «verdens høyeste hotell»-merket, som også ligger i Dubai, koster rundt 1000 kroner per natt per person i dobbeltrom.

Tett i toppen

Dersom det ikke er noen andre som snapper verdenstittelen i mellomtida, vil Ciel Tower slå dagens rekordholder med 4,07 meter. Med andre ord: Det er ganske tett i toppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.