Verdens nest største blir Louis Vuitton-smykker

Ingen vet prisen når verdens nest største diamant skal kuttes og slipes til en ny kolleksjon fra luksusmerket Louis Vuitton.

MOTEHUS: Verdens nest største diamant noen sinne er på størelse med en tennisball. Nå er avtalen i boks. Steinen skal kuttes og slipes til en ny serie fra motehuset Louis Vuitton. Foto: Lucara
MOTEHUS: Verdens nest største diamant noen sinne er på størelse med en tennisball. Nå er avtalen i boks. Steinen skal kuttes og slipes til en ny serie fra motehuset Louis Vuitton. Foto: Lucara Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kanadiske gruvefirmaet Lucara fant den 1758 karat store Sewelô-diamanten i en av sine gruver i Botswana i april i fjor.

Diamanten veier 351,6 gram og er på størrelse med en tennisball. Steinen er den største som er funnet siden 1905 da den 3106 karat store Cullinandiamanten ble funnet nær Pretoria i Sør-Afrika.

Denne uka kunngjorde Lucara en unik og overraskende kontrakt inngått med diamantsliperiet HB Company i Antwerpen og motehuset Louis Vuitton.

Paris-flaggskip

Sewelô-diamanten skal kuttes, dreies og slipes til den ender opp som en ny kolleksjon fra Louis Vuitton.

Overraskende, ifølge Financial Times, som påpeker at Louis Vuitton er mest kjent for vesker, sko og klær. Ifølge Bloomberg startet motehuset sin smykkesatsing da de åpnet flaggskip-butikken i Place Vendome i Paris.

Hva den endelige verdien blir på de slipte diamantene gjenstår å se. Lucara har nemlig uttalt at bare deler av Sewelô fyller høyeste kvalitetsstandard.

- Vi antar at diamantens endelige potensial først blir avdekket når den er bearbeidet, uttaler Lucara på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer