- Vi ønsket å trekke oppmerksomhet

Utradisjonelt prospekt for Rauland-hytte.

Avdeling: Aktiv Eiendomsmegler fristet med au pair avdeling i salgsannonsen til denne hytta i Rauland. Foto: Luke Tennant
Avdeling: Aktiv Eiendomsmegler fristet med au pair avdeling i salgsannonsen til denne hytta i Rauland. Foto: Luke Tennant Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Rauland i Telemark lå det nylig ei hytte for salg med denne beskrivelsen:

«Hytta med plass til hele stor familien og egen au pair avdeling.»

Finn: Slik så annonsen ut. Foto: Skjermdump
Finn: Slik så annonsen ut. Foto: Skjermdump Vis mer

Hytta, som går over to plan, lå til salgs for i underkant av 3 millioner kroner. Og med på kjøpet var altså en egen avdeling til en eventuell au pair.

- Det er også et marked

- Er det stor etterspørsel etter au pair-avdelinger i hyttemarkedet?

- Nei, det er ikke stor etterspørsel. Men det er et marked det og, sier eiendomsmekler Jeanette Arnesen Eriksrød.

Eriksrød sier at hun også var inne på tanken om å omtale den ekstra avdelingen som en gjeste- eller ungdomsavdeling, men det synes hun var lite «spenstig»

- Vi ønsket å trekke oppmerksomhet, og spille med ord i annonsen. Men det er absolutt en fin avdeling for dem som har au pair og som ønsker seg ei hytte.

Megler: Jeanette Arnesen Eriksrød har nå solgt hytta. Foto: Aktiv
Megler: Jeanette Arnesen Eriksrød har nå solgt hytta. Foto: Aktiv Vis mer

Ifølge Eriksrød har interessen for hytta vært stor, og hytta ble solgt mandag. Den ekstra delen i hytta skal ikke ha blitt bygget spesielt med tanke på au pair, og «au pair avdeling» ble etter hvert fjernet fra annonsen.

- Vi har begrenset antall tegn i overskrift. Det ble lagt til bud innkommet og da må noe fjernes, sier Eriksrød.

Solgt: Hytta ble mandag solgt over prisantydning. Foto: Foto: Luke Tennant
Solgt: Hytta ble mandag solgt over prisantydning. Foto: Foto: Luke Tennant Vis mer

Flere kjøper hytte

I Eiendom Norge sin årlige fjellhytterapport kommer det fram at det ble satt ny rekord i antall solgte fritidsboliger i den norske fjellheimen i fjor.

Men nordmenns hyttedrøm er ikke det den en gang var, mener DNB Eiendoms hyttesjef og hytteekspert Tone C. Krange.

- Når folk bygger i dag, bygger mange mer effektivt enn den tradisjonelle hytta med en stue med peis og soverom med køyeseng. Noen bygger med utleie i tankene, og bygger gjerne større for å kunne ha gjester eller leie ut deler av hytta. Mange tenker annerledes, og det har både med økonomi å gjøre, og at folk sine vaner har endret seg, sier Krange.

På markedet ligger det luksushytter for salg med alt fra svømmebasseng til boblebad og vinkjeller. På spørsmål om Krange har hørt om at noen bygger en egen del på hytta spesielt for eventuell au pair ler hun.

- Hvilke valg folk tar når de bygger hytte varierer fra person til person, sier Krange og legger til:

- Jeg ville personlig ikke rådet til å annonsere med ordene « au pair avdeling». Det er litt spesielt å gjøre fordi det er litt snevert, og man retter seg mot en liten gruppe kjøpere. Det ville gjerne vært bedre å bruke ordene utleiedel eller liknende, tror jeg.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer