Vil gi bort strand­perle

Men brødreparet i Færder krevet noe annet for å gi bort den idylliske tomta.

PÅ TILBUDSSIDEN: Alf Reidar Fjeld, tidligere lufthavnsjef ved Torp, har lagt et usedvanlig forslag på bordet til Færder kommune. Foto Kurt Andrè Høyessen / SCANPIX
PÅ TILBUDSSIDEN: Alf Reidar Fjeld, tidligere lufthavnsjef ved Torp, har lagt et usedvanlig forslag på bordet til Færder kommune. Foto Kurt Andrè Høyessen / SCANPIX Vis mer
Publisert

- Det er en vinn-vinn-situasjon, sier Alf Reidar Fjeld (69) til Børsen.

På idylliske Tjøme strekker det seg en nær 60 meter lang strandlinje som Fjeld og hans bror nå ønsker å gi bort til Færder kommune. Tomta har vært i familiens eie siden 1949, men nå vil brødrene altså dele på godene.

Det var lokalavisa Øyene som først omtalte saken.

- Den har ingen reell verdi for oss. Dersom kommunen får eiendomsrett, kan de tilrettelegge for allmenn bruk med kjempefine bademuligheter, fortsetter Fjeld til Børsen.

- Ikke ei krone

Strandtomta ligger like ved Scandic Havna Tjøme. Skulle kommunen akseptere den tilsynelatende sjenerøse gaven, vil deres areal over eiendommer i strandsonen få en romslig økning.

- Men det sies vel at ingen lunsj er gratis?

- Vi har ingen mulighet til å bygge noe nede ved sjøtomta, og tenker derfor at dette er en fin mulighet for kommunen til å få noe av verdi, uten å betale ei krone. Til gjengjeld ønsker vi å utvikle en annen tomt som vi eier like oppe ved hotellet, sier Fjeld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.