Vil gi bort strand­perle

Men brødreparet i Færder krevet noe annet for å gi bort den idylliske tomta.

PÅ TILBUDSSIDEN: Alf Reidar Fjeld, tidligere lufthavnsjef ved Torp, har lagt et usedvanlig forslag på bordet til Færder kommune. Foto Kurt Andrè Høyessen / SCANPIX
PÅ TILBUDSSIDEN: Alf Reidar Fjeld, tidligere lufthavnsjef ved Torp, har lagt et usedvanlig forslag på bordet til Færder kommune. Foto Kurt Andrè Høyessen / SCANPIX Vis mer
Publisert

- Det er en vinn-vinn-situasjon, sier Alf Reidar Fjeld (69) til Børsen.

På idylliske Tjøme strekker det seg en nær 60 meter lang strandlinje som Fjeld og hans bror nå ønsker å gi bort til Færder kommune. Tomta har vært i familiens eie siden 1949, men nå vil brødrene altså dele på godene.

Det var lokalavisa Øyene som først omtalte saken.

- Den har ingen reell verdi for oss. Dersom kommunen får eiendomsrett, kan de tilrettelegge for allmenn bruk med kjempefine bademuligheter, fortsetter Fjeld til Børsen.

- Ikke ei krone

Strandtomta ligger like ved Scandic Havna Tjøme. Skulle kommunen akseptere den tilsynelatende sjenerøse gaven, vil deres areal over eiendommer i strandsonen få en romslig økning.

- Men det sies vel at ingen lunsj er gratis?

- Vi har ingen mulighet til å bygge noe nede ved sjøtomta, og tenker derfor at dette er en fin mulighet for kommunen til å få noe av verdi, uten å betale ei krone. Til gjengjeld ønsker vi å utvikle en annen tomt som vi eier like oppe ved hotellet, sier Fjeld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer