Vil ha 40 mill. for dette

Fukt, råte, vepsebol og ei strengt regulert kremtomt. Nå er er «Villa Fjeldet» lagt ut for tvangssalg.

SETT BEDRE DAGER: «Villa Fjeldet» ble oppført omkring 1885 av fabrikkeier Hans Christian Gregersen. Nå blir eiendommen forsøkt solgt for 40 millioner kroner. Foto: Andreas Eriksson / Diakrit
SETT BEDRE DAGER: «Villa Fjeldet» ble oppført omkring 1885 av fabrikkeier Hans Christian Gregersen. Nå blir eiendommen forsøkt solgt for 40 millioner kroner. Foto: Andreas Eriksson / Diakrit Vis mer
Publisert

Ved toppen av travle Ullevålsveien på Oslos beste vestkant finnes en blindvei som fører til en bortgjemt og herskapelig eiendom.

Fagerborg-tomta rommer noe så sjeldent som 5,8 mål midt i hovedstaden, og framstår godt skjermet - med Vestre Aker kirkegård som eneste nabo.

Nå er «Villa Fjeldet» lagt ut for tvangssalg med en prisantydning på 40 millioner kroner. For den summen sikrer du deg både sveitservilla, et sidebygg, garasje, samt en særdeles romslig hage.

Krever arbeid

Men - ved et eventuelt tilslag må du belage deg på å brette opp ermene.

«I dag har både bygninger og hage behov for betydelige utbedringer og oppgraderinger», heter det i annonsen.

Det som en gang var en praktbolig omgitt av frodig grøntareal, frukttrær og bærbusker, bærer tydelig preg av tidas tann.

- Det er to forskjellige bygg på tomta. Det ene bygget har vært bebodd, mens det andre ikke har vært i bruk på en god stund, sier advokat Torolv Sundfør, som står for tvangssalget, til Børsen.

Ifølge salgsoppgaven er sveitservillaen blitt benyttet som en horisontaldelt tomannsbolig, mens sidebygget er blitt brukt som enebolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer