Vill interesse for 27 kvm uten bad: - Alt må tas

Den knøttlille hytta må totalrenoveres, og har verken bad, toalett eller innlagt vann. Prislappen har foreløpig ikke skremt bort potensielle kjøpere.

- KAN BLI EN PERLE: Eiendomsmegler Marius Berger står nå for salget av denne minihytta i Indre Oslofjord. Foto: Tor Lie
- KAN BLI EN PERLE: Eiendomsmegler Marius Berger står nå for salget av denne minihytta i Indre Oslofjord. Foto: Tor Lie Vis mer
Publisert

På Bleikøya i Indre Oslofjord har ei mikrohytte på 27 kvadratmeter fanget interessen til svært mange på få dager.

- Vi la ut annonsen på fredag, og har allerede fått i underkant av 12 000 klikk. Det er veldig mye på så kort tid, sier den profilerte hyttemekleren Marius Berger i Eie Eiendomsmegling til Børsen.

Hytta har verken innlagt vann, bad, eller toalett. Videre kreves omfattende rehabilitering under strenge krav. Hittil har ikke disse faktorene virket avskrekkende på markedet.

KREVER RENOVERING: Hytta på Bleikøya ble bygget i 1930 og krever både mye penger og arbeid for å nå dagens standard. Foto: Tor Lie
KREVER RENOVERING: Hytta på Bleikøya ble bygget i 1930 og krever både mye penger og arbeid for å nå dagens standard. Foto: Tor Lie Vis mer

- Vil se dobling

Berger opplyser at 103 personer har lastet ned salgsoppgaven, og at 16 interessenter har meldt seg på visning.

- Dette er et veldig høyt tall så tidlig i prosessen. Visningen er først 10. april, så jeg tipper at vi vil se en dobling - om ikke mer.

Minihyttene i Oslofjordens indrefilet er tradisjonelt sett svært ettertraktet. Bergers aktuelle salgsobjekt har gode solforhold, der rosinen i den berømte pølsa må sies å være beliggenheten.

Hytta ligger en kort ferjetur fra Aker Brygge, kan skilte med formidabel sjøutsikt og ligger bare få meter fra stranda.

STOR INTERESSE: Visningen på hytta er først 10. april, men allerede nå har mange interessenter meldt seg. Foto: Tor Lie
STOR INTERESSE: Visningen på hytta er først 10. april, men allerede nå har mange interessenter meldt seg. Foto: Tor Lie Vis mer

- Gjengrodd

Superlativene derfra og ut, er litt mer krevende å finne. Hytta ble bygget i 1930, og krever mye arbeid for å nå opp til dagens standard.

- Her må nesten alt tas. Hagen er gjengrodd, så den må det ryddes opp i. Det kan virkelig bli en perle av en hage, med flott sjøutsikt. Videre har hytta for så vidt et bra fundament, med taktekking som er fem år gammelt.

Hytta inneholder en entré, kjøkken og stue. Videre disponerer eier en hems med gulvflate på 14 kvadratmeter. Skal du på toalettet, må man benytte et fellesanlegg på øya.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Prisantydningen er satt til 3,7 millioner kroner, rett i underkant av 140 000 per kvadratmeter.

- Hvor mye anslår du at kjøper må legge i oppussingsarbeid?

- Hvis de får godkjent å rive hytta, under forutsetning om at man setter opp en ny etter original standard, snakker vi om to millioner kroner. Fundamentet er nokså godt, så hvis man velger en annen variant, vil jeg anslå at det koster omkring halvannen million.

Begrenset av lover og regler

Hytta står nemlig oppført på Byantikvarens gule liste, noe som innebærer at utvendig form er fredet. Videre er man pliktig å ta hensyn til en rekke forhold ved oppussing.

- Selv om det ligger begrensninger til grunn, skremmer det ikke markedet, sier Berger.

Han viser til sitt forrige solgte rehabiliteringsobjekt på Bleikøya i 2016, som gikk 100 prosent over prisantydning.

- Interessentene av slike objekter vet hva de kjøper og hva man har lov til. Får man denne hytta opp og stå etter byantikvarens krav, kan det bli en nydelig perle.

Skrur opp prisene

Det skal nemlig ikke stå på etterspørselen. Ifølge årsrapporten til Eiendom Norge steg prisen på hytter som ligger mindre enn 2000 meter fra sjøen med hele 11,5 prosent i fjor.

Prisen på sjøhyttene vil fortsette å øke ytterligere, mener flere eiendomsmeklere Dagens Næringsliv har snakket med.

Enkelte har derfor skrudd opp prisene i år med 10-20 prosent. Berger holder på sin side fast ved tradisjonell prising.

- Når jeg priser en eiendom, tar jeg alltid hensyn til liknende objekter som ble solgt sist. Det er, etter min mening, riktig etter boka. Ved helt spesielle objekter, kan man skru opp prisen. Jeg ser ikke bort fra at markedet går høyere enn i fjor, men jeg velger likevel å holde meg til denne formen.

Han følger opp:

- Akkurat denne hytta er priset i forhold til salg av en annen hytte med noenlunde lik beliggenhet. Den gikk for 5,4 millioner. Grunnet standard, har jeg valgt å trekke fra to millioner kroner, men i og med at fundamentet står igjen, har jeg lagt på noen hundre tusen.

- Hva er bakgrunnen for at selger nå legger hytta på markedet?

- Eiendommen har vært i familien i 66 år. Eieren har kommet langt oppi pensjonsalder, så det er grunnen til at han nå velger å selge.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer