Villa med «mørk historie» solgt

- Jeg ønsker ikke å si så mye om kjøper.

NY EIER: «Balders Have» ble solgt fredag. I løpet av åra har eiendommen huset en rekke profilerte personer innen norsk næringsliv. Foto: Inviso
NY EIER: «Balders Have» ble solgt fredag. I løpet av åra har eiendommen huset en rekke profilerte personer innen norsk næringsliv. Foto: Inviso Vis mer
Publisert

- Det er en utrolig spennende eiendom, med mye historikk i veggene og stort potensial, uttalte oppdragsansvarlig Carl Fredrik Solli i PrivatMegleren Solli & Partnere til Børsen i juli.

Tre år etter at luksusvillaen «Balders Have» ved Larviksfjorden sist skiftet eiere, gikk boligen igjen ut på det åpne markedet i sommer. Prislappen på eiendommen, som tidligere har huset en rekke profilerte familier innen norsk næringsliv, lå på 27 millioner kroner.

Overfor Børsen bekrefter Solli at praktboligen nå er solgt, og at en ny eier kapret objektet fredag formiddag.

- Det var budrunde med flere involverte. Til slutt kom vi opp på et nivå som begge parter var fornøyde med, sier han.

- Fulgt i en periode

«Balders Have» ligger usjenert til, byr blant annet på en egen øy med utsikt over vannet - og rommer en tomt på cirka tolv mål. Ifølge eierskiftehistorikken betalte forrige eiere 16 millioner kroner for objektet i 2017.

Solli ønsker ikke å kommentere salgssummen, men opplyser at kjøper fikk tilslaget for rett i underkant av prisantydning.

PROFILERE EIERE: Farfaren til den avdøde godseieren Mille-Marie Treschow, Fritz Michael Treschow, er blant dem som tidligere har eid herskapshuset. Foto: Inviso
PROFILERE EIERE: Farfaren til den avdøde godseieren Mille-Marie Treschow, Fritz Michael Treschow, er blant dem som tidligere har eid herskapshuset. Foto: Inviso Vis mer

- Både kjøper og selger er godt fornøyd.

- Hva kan du si om kjøper?

- Jeg ønsker ikke å si så mye om vedkommende, men det er en som har fulgt eiendommen en periode.

«Nazi-reir»

Den nye eieren følger dermed i fotsporene til blant andre Treschow-slekta, som tidligere eide villaen. Iver Bugges rederi ved Jan Bugge har også hatt befatning med boligen, før eiendomsinvestor Trygve Bøe kjøpte prakttomta på midten av 2000-tallet.

På samme tid er det ikke til å komme unna at boligen har en spesiell forhistorie. Under andre verdenskrig ble villaen okkupert av tyskerne, og skal ha blitt brukt som kommandosentral for området.

Ifølge megler vil man fortsatt finne spor etter krigen på tomta.

- Det er noen gamle, hemmelige steder på eiendommen, men det får man først se når man kommer ut på visning.

- Objektet er blant annet omtalt som et «nazi-reir». Er forhistorien en fordel eller ulempe når man nå forsøker å selge?

- Det er mange eiendommer i Norge som ble okkupert av tyskerne under krigen. Dette er ikke et sted hvor noen ble holdt fanget. Det er ikke Grini fangeleir vi snakker om her. Jeg tror det vil oppleves som en historisk finurlighet, framfor noe negativt, uttalte Solli i juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer