Villastrøkets mørke bakside

- Det finnes nok en ukultur hvor sakene ofte ikke anmeldes, sier ordføreren til Børsen.

OVERKLASSEOMRÅDE: Bak fasadene i virkelighetens Solsidan er ikke alt som det skal være. Ifølge Expressen finnes det både interne nabostrider og bråk. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen

OVERKLASSEOMRÅDE: Bak fasadene i virkelighetens Solsidan er ikke alt som det skal være. Ifølge Expressen finnes det både interne nabostrider og bråk. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen

Vis mer
Publisert

Det idylliske villaområdet Solsidan utenfor Stockholm er for de fleste forbundet med TV-serien med samme navn.

Overklasseområdet i Saltsjöbaden byr på skjærgårdsidyll, frodig vegetasjon og luksuriøse palasser - og er kjent for å huse velstående foreldre og priviligerte barn.

Bak de fornemme fasadene skjuler det seg imidlertid en dyster virkelighet. I en artikkelserie har svenske Expressen tatt en dypdykk inn i villaparadiset i Nacka kommune - og avdekket flere urovekkende funn.

Slår alarm

Statistikken viser et betydelig omfang av anmeldt kriminalitet i Solsidan og omkringliggende nabolag siste tre år. Dette omfatter innbrudd i villaer, hærverk, tyveri av mopeder, sykler, samt båter og båtutstyr.

Det er ikke kommunens eneste bekymring.

Videre melder Expressen om utagerende festing, og en alarmerende bruk av narkotika blant unge. Ifølge en undersøkelse fra Stockholms stad fra 2020 er narkotikabruken blant unge mennesker i Nacka kommune høyere enn gjennomsnittet i fylket.

Det uroer flere instanser, deriblant lokalpolitikere og politiet.

- Det er åpenbart veldig enkelt å få tilgang på narkotika her. Og det er ganske mange i Nacka som har penger. Det er også en faktor, sier blant andre Monica Brohede Tellström, som er leder av utdanningsnemnda i Nacka kommune, til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer