XXL-gründer solgte villa til Dubai-ektepar

Fikk kraftig rabatt.

NYE EIERE: I februar solgte Øivind Tidemandsen denne gule villaen på Bygdøy. Nå kommer det fram hvem som har kjøpt boligen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYE EIERE: I februar solgte Øivind Tidemandsen denne gule villaen på Bygdøy. Nå kommer det fram hvem som har kjøpt boligen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

For om lag ett år siden la XXL-gründer Øivind Tidemandsens ut sin spektakulære villa på Bygdøy for salg til 80 millioner kroner. I februar ble det kjent at prakteiendommen var solgt.

Nå skriver Dagens Næringsliv at det var et ektepar fra Dubai som bladde opp 68 millioner kroner og dermed sikret seg huset på 890 kvadratmeter. Det innebærer en kraftig rabatt på tolv millioner kroner fra opprinnelig pris.

I skjøtet, som DN har fått tilgang på, kommer fram at nye eierne er Henny Arstal (54) og Dan Christian Popescu (65). Paret er folkeregistrert i De forente Emirater og arbeider til vanlig med å distribuere Jordan-tannbørster i Midtøsten, skriver avisa.

Avtale med ekskona

DN har tidligere opplyst at Tidemandsen selv bygget huset i 2004 sammen med sin daværende kone. De to hadde imidlertid en avtale om at ekskona skulle flytte ut når barna ble store.

- Det er et kjempestort hus. Altfor stort for bare én. Nå er barna blitt så store at de ikke går på skole på Bygdøy lenger. Det er heller ikke noe problem for dem å komme på besøk til meg på Blommenholm, uttalte Tidemandsen til DN i fjor.

Huset på Bygdøy er ikke den eneste eiendommen Tidemandsen har kvittet seg med det siste året. I februar omtalte Børsen milliardærens prakteiendom i Fredrikstad.

Fritidsstedet, med nær 700 meter strandlinje og egen båtplass, lå da ute med en prisantydning på svimlende 38 millioner kroner.

I mai fikk Elkjøp- og XXL-gründeren gjennomslag. Ifølge Finansavisen var det 37,5 millioner kroner som skiftet hender. Det gjør Onsøy-salget til ett av de dyreste sjøhyttesalgene noensinne.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer